Το Ντακάρ του 2018 μέσα από αριθμούς (vid)

Ακόμη πιο απαιτητικός και... εχθρικός ο απόλυτος off road αγώνας

  • -
  • -

Τη διαδρομή του 40ου Ράλι Ντακάρ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 20 Ιανουαρίου 2018, αποκάλυψαν οι διοργανωτές του αγώνα. Για δέκατη χρονιά, ο πιο απαιτητικός εκτός δρόμου αγώνας θα φιλοξενηθεί στη Νότια Αμερική, ενώ μετά από απουσία 5 ετών στο… χάρτη επιστρέφει το Περού (ειδικές θα γίνουν επίσης σε Βολιβία και Αργεντινή).

Οι 14 χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές ξεπερνούν σε συνολικό μήκος τα 4.500 km, ενώ η συνολική απόσταση που θα κληθούν να καλύψουν οι συμμετέχοντες στα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα φορτηγά, τα Quad και τα UTV πλησιάζει τα 10.000 km! Επί πέντε ημέρες θα κινούνται σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων, γεγονός που καταπονεί ανθρώπους και κινητήρες. Επτά από τις ειδικές περιλαμβάνει 100% διαδρομή σε αμμόλοφους ή εκτός δρόμου.

«Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι ημέρες σε μεγάλο υψόμετρο θα αποδειχθούν το κλειδί για την έκβαση του αγώνα. Πρόκειται για συνθήκες που δεν μπορείς εύκολα να αντιμετωπίσεις», δήλωσε ο περσινός νικητής στα αυτοκίνητα και επί 13 φορές θριαμβευτής του Ράλι Ντακάρ, Stephane Peterhansel.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...