Renault City Car με κίνηση πίσω

Ο αντικαταστάτης του Twingo για το 2014

  • -
  • -

Πρόσφατο αγγλικό δημοσίευμα θέλει τη Renault να βάζει για τα καλά εμπρός τα πλάνα της για ένα νέο μοντέλο πόλης, με κινητήρα και κίνηση στο πίσω μέρος. Τα σενάρια θέλουν τη ρετρό φιγούρα του κλασσικού πλέον 5αριού, να περνά και στο νέο μοντέλο το οποίο προορίζεται να φρεσκάρει τη γαλλική γκάμα από το 2014 και μετά. Η στρατηγική περιλαμβάνει επίσης και ένα Crossover μοντέλο στα μέτρα του Nissan Juke, μια παρουσία βασισμένη στο πρωτότυπο R-Space του 2011.

Το νέο μοντέλο πόλης θα βασίζεται πάνω στη κοινή πλατφόρμα της συνεργασίας Renault-Daimler, πάνω στην οποία θα βασιστεί και το νέο Smart Fortwo. Η μακρύτερη εκδοχή της κοινής πλατφόρμα θα υπηρετεί να νέα Forfour και Twingo.

Τα κοινά στοιχεία του νέου μοντέλου πόλης της Renault με το επερχόμενο Forfour θα είναι πολλά, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την αρχή της συνεργασίας που ανθεί στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Με το νέο Clio που έρχεται να είναι αποκλειστικά 5θυρο, το νέο μικρό γαλλικό μοντέλο πόλης θα διαθέτει μάλλον 3θυρη σχεδίαση. Μια ηλεκτρική έκδοση θεωρείται σχεδόν δεδομένη για το μικρό Renault, ενώ υπάρχουν εικασίες και για μια 2θέσια εκδοχή στα μέτρα του μελλοντικού Fortwo.

Σημαντικό πεδίο προβληματισμού είναι η ονομασία του νέου μοντέλου. Τα ονόματα Twingo και «5» φιγουράρουν στα μυαλά των στελεχών της Renault, αλλά πιθανόν θα προκύψει κάποια νέα ονομασία για το νέο μοντέλο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...