Πότε μπαίνει η οδική ασφάλεια στα δημοτικά σχολεία

Παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα που περιλαμβάνει το σχετικό υλικό

  • -
  • -

Λαμβάνοντας έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, η θεματική ενότητα «Κυκλοφοριακή Παιδεία και Οδική Ασφάλεια» είναι έτοιμη να εισαχθεί στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Κατά τη διάρκεια ημερίδας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσιάστηκε από τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη η διαδικτυακή πλατφόρμα e–Drive Academy, από την οποία μπορούν να αντλούν όλο το απαραίτητο υλικό οι εκπαιδευτικοί.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα αναλάβουν το έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στις τάξεις των δημοτικών σχολείων. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας του μαθήματος σε 100 δημοτικά σχολεία της Αττικής, το Γ’ τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. 

Ο στόχος που έχει θέσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι την επόμενη σχολική χρονιά το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, να έχει ενταχθεί σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» χαιρετίζει τις προσπάθειες της πολιτείας για τη διάδοση της κυκλοφοριακής παιδείας στα σχολεία της χώρας.

Η εκπαιδευτική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα «e-Drive Academy», είναι διαθέσιμη προς το κοινό και όλους τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση: edrive.yme.gov.gr


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...