Επίσημο: VTEC Turbo 1,0 και 1,5 lt στο νέο Civic

Έρχονται, το 2017, οι νέοι μικροί τούρμπο κινητήρες να περάσουν στην 10η γενιά του Honda Civic

  • -
  • -

Στα πρότυπα του μεγάλου Civic Type R θα κινηθούν οι νέοι, μικροί κινητήρες που ετοιμάζει η Honda. Από το 2017 θα ενσωματωθούν στη 10η γενιά του Civic, που θα έρθει στην Ευρώπη, όπως επίσημα πλέον ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία.

Έτσι, η Honda διευρύνει τη γκάμα των κινητήρων τούρμπο, που έχουν ως στόχο, τον συνδυασμό επιδόσεων και χαμηλής κατανάλωσης. Ο πρώτος VTEC Turbo που παρουσιάστηκε, χρησιμοποιείται στο νέο, εκρηκτικό, Civic Type R και έχει χωρητικότητα 2,0 λίτρων, με απόδοση 310 ίππων.

Σε μια εντελώς νέα βάση θα «πατάνε» οι επερχόμενοι κινητήρες, με επίσης νέο εξελιγμένο σύστημα τούρμπο. Επιπλέον, θα έχουν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, για μείωση των τριβών, αλλά και βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεών τους. Οι νέοι, μικροί, τούρμπο κινητήρες, θα έχουν άμεση απόκριση στο γκάζι, ενώ με το σύστημα άμεσου ψεκασμού, επιτυγχάνεται καλή ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση στις υψηλές στροφές και τη ροπή.

Όπως ήδη έχουμε γράψει, ο 1.5 VTEC Turbo θα αντικαταστήσει τον γνωστό μας ατμοσφαιρικό 1.8, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αποδίδει περίπου 30 επιπλέον ίππους, φτάνοντας τους 170 ίππους. Όσον αφορά τον μικρό 1.0 VTEC Turbo θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα, αφού δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την απόδοσή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...