Bike Sense System από Jaguar - Land Rover

Πώς λειτουργεί το σύστημα προειδοποίησης για δίκυκλα

  • -
  • -

Η Jaguar και η Land Rover εξέλιξαν ένα σύστημα ενεργητικής ασφάλειας ειδικά προσαρμοσμένο για τα δίκυκλα καθώς προσφέρει έγκαιρη προειδοποίηση με πολλαπλούς τρόπους προκειμένου να αποσοβηθούν σοβαρά ατυχήματα με τους πιο ευάλωτους αναβάτες.
Μια πλειάδα αισθητήρων και το ειδικά μελετημένο λογισμικό εντοπίζουν τους ποδηλάτες, που συνήθως δεν είναι και τόσο πιστοί στην τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας και με συνδυασμό οπτικών, ακουστικών και άλλων ερεθισμάτων ειδοποιούν τον οδηγό. Σε περίπτωση που το Bike Sense System εντοπίσει δίκυκλο, ενημερώνει με ήχο κουδουνιού ποδηλάτου ή κόρνας μοτοσικλέτας από ηχείο της πλευράς που αφορά ώστε να επιστήσει την προσοχή αναγνωρίζοντας μάλιστα και το είδος του δίκυκλου που πλησιάζει. Φωτάκια led κάνουν ακόμη πιο εμφανή τον κίνδυνο.
Σε περίπτωση που το σύστημα εντοπίσει αναβάτη σε πορεία σύγκρουσης τότε κραδασμός στο πεντάλ του γκαζιού προειδοποιεί ώστε να ανακοπεί η επιτάχυνση. Μάλιστα το σύστημα λειτουργεί ακόμη κι όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο και ο οδηγός επιχειρεί να ανοίξει την πόρτα του όπου κατάλληλος μηχανισμός δημιουργεί κραδασμό στο χερούλι ενημερώνοντας για το δίκυκλο που πλησιάζει. Τα στατιστικά δεδομένα στην Αγγλία κάνουν λόγο για 19.000 ατυχήματα το χρόνο από συγκρούσεις ποδηλάτων που προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους και συστήματα όπως το Bike Sense θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ασφάλεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...