Ford Transit Minibus

Λανσάρεται το πρώτο 18-Θέσιο στη γκάμα

  • -
  • -

Η Ford λανσάρισε το νέο της 18θέσιο minibus στην Ευρώπη, με βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, άνεση και ασφάλεια. Η γκάμα του Transit Minibus περιλαμβάνει επίσης 15-θέσια και 12-θέσια μοντέλα, που προσφέρουν έως και 6% μεγαλύτερη οικονομία σε σχέση με τον προκάτοχο.

Η άνεση των επιβατών έχει βελτιωθεί σημαντικά, με μία πλήρως εξοπλισμένη πίσω καμπίνα και ανακλινόμενα καθίσματα με υποβραχιόνιο που διατίθενται για πρώτη φορά, μαζί με ανεξάρτητο σύστημα A/C πίσω και με ατομικούς αεραγωγούς σε κάθε κάθισμα.

Το Transit Minibus εγκαινιάζει νέα πρότυπα με προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού που είναι μοναδικές στη Ford, όπως Lane Keeping Alert with Driver Alert, και φωνητικά ελεγχόμενο Ford SYNC with Emergency Assistance.

Το νέο Transit υιοθετεί επίσης την τελευταία τεχνολογία Electronic Stability Control, και είναι το πρώτο επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη που προσφέρει Curve Control. Πρόκειται για μία μοναδική τεχνολογία της Ford που σχεδιάστηκε για να επιβραδύνει το όχημα με ασφάλεια και σταθερότητα όταν μπαίνει πολύ γρήγορα σε μία στροφή όπως η μπάρα εξόδου στον αυτοκινητόδρομο – μαζί με άλλες λειτουργίες όπως το Roll Stability Control.

Ο εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνει έξι αερόσακους στο εμπρός τμήμα της καμπίνας και αναδιπλούμενες ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα.

Άλλες καινοτομίες είναι μία πολύ φαρδιά συρόμενη πλαϊνή πόρτα με στάνταρ ηλεκτρικό πλαϊνό σκαλοπάτι για ευκολότερη είσοδο και έξοδο. Λόγω της βελτιωμένης πρόσβασης που προσφέρει η πλαϊνή πόρτα, δεν χρειάζεται πλέον έξοδος κινδύνου πίσω, κάτι που επέτρεψε στους μηχανικούς της Ford να διαμορφώσουν διαφορετικά την πίσω σειρά με ένα έξτρα κάθισμα. Με αυτή την αλλαγή, οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγέλνουν κοτσαδόρο για τη μεταφορά πρόσθετου εξοπλισμού σε τρέιλερ.

Ο diesel 2.2 L της Ford καταναλώνει 7,4 l/100 km με εκπομπές 196 g/km CO2  σε όλα τα μοντέλα. Ο  κινητήρας HDT Stage VI διατίθεται σε εκδόσεις 125 PS και 155 PS και εφοδιάζεται με Auto-Start-Stop στάνταρ. Για το γέμισμα του πρόσθετου AdBlue υπάρχει σημείο πλήρωσης δίπλα στο σύστημα Easy Fuel έτσι η διαδικασία γίνεται εύκολα κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...