Γιατί μυρίζουν τα πατάκια του αυτοκινήτου; Τι πρέπει να κάνω

Οι άσχημες μυρωδιές στο αυτοκίνητο μπορούν να γίνουν ανυπόφορες. Ειδικά, η μυρωδιά από τα πατάκια δεν αντέχεται κάποιες φορές.

  • -
  • -

Ένα από τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι, ειδικά κατά πλύσιμο, είναι να καθαρίζουν με νερό και απλό σαπούνι τα πατάκια και στη συνέχεια να τα τοποθετούν στη θέση τους παρότι είναι ελαφρώς βρεγμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα πατάκια να αναδύουν μια επίμονη δυσάρεστη οσμή που θυμίζει μούχλα.

patakia

Αυτό συμβαίνει διότι η υγρασία που συσσωρεύεται στη μοκέτα δεν μπορεί να απορροφηθεί κι έτσι, σε συνδυασμό με τις ακαθαρσίες, τα βακτήρια και τον κλειστό χώρο του οχήματος, προκαλεί αυτή την ανυπόφορη πολλές φορές οσμή. Επίσης, το νερό που παραμένει εισχωρεί στο δάπεδο του αυτοκινήτου και τότε η μυρωδιά γίνεται ακόμη πιο έντονη.

Αν πλύνετε λοιπόν τα πατάκια μην τα βάζετε στο εσωτερικό του οχήματος αν πρώτα δεν βεβαιωθείτε πως έχουν στεγνώσει πλήρως. Προτιμήστε να τα αφήσετε σε κάποιο σημείο που τα «χτυπούν» οι ακτίνες του ήλιου, αν είναι δυνατόν σε μια απλώστρα ρούχων, ώστε μαζί με το αεράκι να στεγνώσουν πιο αποτελεσματικά και να αποβάλλονται οι όποιες άσχημες οσμές.

Με τι να καθαρίσω τα πατάκια

Η καλύτερη επιλογή για τον σωστό καθαρισμό είναι τα ειδικά απορρυπαντικά. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορά είδη καθαρισμού για πατάκια με αρωματικό, τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά. Κατά το πλύσιμο, χρησιμοποιείστε και μια μαλακή βούρτσα ώστε να απομακρυνθούν τα βακτήρια που συσσωρεύονται στη μοκέτα από τα παπούτσια.

patakia

Δες εδώ πως θα πλύνεις σωστά το αυτοκίνητο

Αναζήτηστε ειδικά καθαριστικά για πατάκια με ενσωματωμένη ειδική βούρτσα που αφαιρούν τις ακαθαρσίες, ώστε να φύγουν όλες οι μυρωδιές που προέρχονται από αυτά.