Μπορώ να κάνω ασφάλεια αυτοκινήτου για έναν μήνα;

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να κάνουν άρση ακινησίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά και όσοι θέλουν φθηνή ασφάλεια, μπορούν να εξετάσουν διαφορετικούς τρόπους ασφάλισης.

  • -
  • -

Τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν διάρκεια τριών, έξι ή δώδεκα μηνών. Τι γίνεται όμως αν κάποιος έχει την ανάγκη ασφάλισης για μικρότερο χρονικό διάστημα; Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να προχωρήσουν σε άρση ακινησίας για έναν ή δύο μήνες. Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν πλέον να πληρώνονται αναλογικά, για μικρές χρονικές περιόδους, οπότε αρκετοί οδηγοί ίσως ενδιαφερθούν να «ενεργοποιήσουν» αυτοκίνητα στα οποία έχουν καταθέσει τις πινακίδες, για το Πάσχα ή το καλοκαίρι, για παράδειγμα.

Ασφάλεια αυτοκινήτου με τον μήνα!

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εξατομικευμένα προγράμματα ασφάλισης σε εκείνους που δεν θέλουν να δεσμευτούν για πολλούς μήνες. Το ποσό συνήθως είναι πολύ μικρό και μπορεί να ξεκινάει ακόμη και με λιγότερα από 20 € ανά μήνα, κάνοντας την ασφάλιση του οχήματος πιο εύκολη από ποτέ. Βέβαια, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η ασφάλεια δεν συνδυάζεται με πολλές καλύψεις, προσφέροντας μόνο το βασικό πακέτο της αστικής ευθύνης.

Δείτε ακόμη: Ασφάλεια αυτοκινήτου - 5 τρόποι να γλιτώσεις χρήματα

Σε κάθε περίπτωση θα εξυπηρετήσει τους οδηγούς που θέλουν να προχωρήσουν σε άρση ακινησίας για έναν ή δύο μήνες, χωρίς να πρέπει να μπουν στη διαδικασία επιστροφής των ασφαλίστρων που κανονικά θα έμπαιναν αν προχωρούσαν σε ένα τρίμηνο συμβόλαιο. Άλλωστε, για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους θα πρέπει να προσκομίσουν ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η ασφάλιση με τον μήνα, είναι ο φθηνότερος τρόπος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία!

Πότε συμφέρει η ασφάλεια αυτοκινήτου με τον μήνα;

Εννοείται, ότι η ασφάλιση ενός οχήματος με τον μήνα συμφέρει μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω. Οι οδηγοί που λειτουργούν τα οχήματά τους όλο τον χρόνο καλύτερα να προχωρήσουν σε ετήσια συμβόλαια, τα οποία μπορεί να δείχνουν ακριβά, όμως εξοικονομούν χρήματα αφού σε μηνιαία βάση, αποδεικνύονται φθηνότερα. Παράλληλα μπορούν να προσθέσουν τις καλύψεις της αρεσκείας τους, προστατεύοντας σε μεγαλύτερο βαθμό το αυτοκίνητο που κινείται τακτικά.