Αθήνα – Γαλαξίδι: Το κόστος σε διόδια

Παραθαλάσσιο, ήσυχο μέρος με γραφική αισθητική και κοντά στην Αθήνα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από το Γαλαξίδι;

  • -
  • -

Ανάμεσα στους κλασικούς προορισμούς για μονοήμερες εκδρομές ή και ολιγοήμερες διακοπές των Αθηναίων, το Γαλαξίδι ξεχωρίζει. Πρόκειται για μια μικρή πόλη της Φωκίδας που έχει το δικό της χαρακτήρα και προσελκύει κάθε χρόνο αμέτρητους εκδρομείς, έχοντας να επιδείξει ήσυχο περιβάλλον, όμορφες παραλίες και εύκολη πρόσβαση.

Από την Αθήνα απέχει περίπου 210 χιλιόμετρα και το ταξίδι διαρκεί 2,5 με 3 ώρες. Ο δρόμος αποτελείται από αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό, με τον τελευταίο να έχει μεν πολλές στροφές και κάποια κομμάτια που απαιτούν προσοχή, αλλά να διακρίνεται για την ομορφιά της διαδρομής, ειδικά φτάνοντας προς το παραλιακό κομμάτι.

Οι σταθμοί που συναντάς για να φτάσεις στο Γαλαξίδι είναι μόλις δύο, αλλά αμφότεροι έχουν «τσιμπημένο» κόστος.

Πιο συγκεκριμένα

  • Σταθμός Αφιδνών: 3,25€
  • Σταθμός Θήβας: 3,80€

Το σύνολο είναι 7,05€ μέχρι να βγεις στον επαρχιακό δρόμο, ωστόσο υπάρχει και η επιλογή χρήσης του «παλιού». Αντί για τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Λαμίας, κατευθύνεσαι προς Ελευσίνα και ακολουθείς τον επαρχιακό προς Θήβα. Σπάνια έχει κίνηση, ειδικά τις καθημερινές, ενώ στο συνολικό χρόνο δεν προσθέτει πάνω από 20 λεπτά ταξιδιού.

Σε ο,τι αφορά τα χρήματα για βενζίνη, ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει με μέση κατανάλωση 7 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα χρειάζεται περίπου 23€ με την τιμή της αμόλυβδης σήμερα. Άρα, το σύνολο φτάνει στα 30€ αν επιλεγεί ο δρόμος με τα διόδια ή μένει κοντά στα 20-25€ αν προτιμηθεί ο επαρχιακός δρόμος. Το βασικό κίνητρο για τη χρήση του τελευταίου δεν είναι η εξοικονόμηση των 7€ κατά τη δική μας άποψη, αλλά η ομορφιά της διαδρομής.