Ανάκληση Toyota Proace

Πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων σε Toyota Proace

  • -
  • -

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων αυτοκινήτων TOYOTA PROACE. Οι προληπτικοί έλεγχοι αφορούν σε οχήματα παραγωγής από τον Μάρτιο 2016 έως τον Οκτώβριο 2019.

Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν οι καταστάσεις που ακολουθούν, ανάλογα µε το σημείο ελέγχου που εμπλέκονται, ως εξής:

- Σωληνάκια οπίσθιων φρένων: Στα εμπλεκόμενα οχήματα, ενδέχεται ο σωλήνας του πίσω φρένου να καταστραφεί µε την πάροδο του χρόνου λόγω της κίνησης μεταξύ του σωλήνα και του κλιπ συγκράτησης στον κάτω βραχίονα ανάρτησης. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής του υγρού φρένων. Εάν συμβεί αυτό, η απόδοση πέδησης του οχήματος μπορεί να μειωθεί. Στον συγκεκριμένο έλεγχο εμπλέκονται 303 οχήματα.

- Σωλήνας καυσίμου: Υπάρχει πιθανότητα ο σωλήνας καυσίμου να καταστραφεί µε την πάροδο του χρόνου λόγω της κίνησης µεταξύ του σωλήνα και των νευρώσεων της δεξαµενής ουρίας. Ως αποτέλεσµα, υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής του καυσίµου. Αν συµβεί αυτό, δεν µπορούµε να αποκλείσουµε τον κίνδυνο πυρκαγιάς εάν το καύσιµο έρθει σε επαφή µε µια εξωτερική πηγή θερµότητας. Στον συγκεκριµένο έλεγχο εµπλέκονται 326 οχήµατα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν oι σχετικοί έλεγχοι, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).