Ανάκληση Jeep Compass

Για έλεγχο των εμβόλων στις πίσω δαγκάνες φρένων

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία LANCIA JEEP ΕΛΛΑΣ Α.Ε. εκτελεί ανάκληση αυτοκινήτων JEEP Compass (τύπος MΧ).

Η ανάκληση αφορά σε 332 οχήματα, παραγωγής από 17/03/2018 έως 21/06/2018, µε αριθμούς πλαισίου μεταξύ *********JT344855 και *********JT420838 συμπεριλαμβανομένων.

Επί των εμβόλων στις πίσω δαγκάνες των φρένων στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να υπάρχει επίστρωση χρωμίου εκτός προδιαγραφών, γεγονός το οποίο μπορεί να δημιουργήσει θύλακες αερίου εντός του συστήματος πέδησης.

Σε μερικές περιπτώσεις, το πεντάλ του φρένου μπορεί να απαιτεί πιο παρατεταμένο πάτημα, και/η να παρουσιάζει πιο μαλακή αίσθηση μετά την εκκίνηση του οχήματος. Θύλακες αερίου στο σύστημα πέδησης μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη απόδοση της πίσω πέδησης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πρόσκρουση χωρίς πρότερη προειδοποίηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν είτε µέσω σχετικών ανακοινώσεων στον Τύπο είτε εγγράφως µε προσωπική επιστολή, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της LANCIA JEEP ΕΛΛΑΣ ΑΕ, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας LANCIA JEEP ΕΛΛΑΣ ΑΕ στο τηλέφωνο 210 6700800.

Επιπρόσθετα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει για τις εκκρεμότητες σε διορθωτικές ενέργειες του οχήματός του µέσω της ακόλουθης διασύνδεσης http://recalls.jeep-hellas.gr/ µε την εισαγωγή στο αντίστοιχο πεδίο των 8 τελευταίων αριθμών του αριθμού πλαισίου.