Μεταχειρισμένο μεγάλο 4x4 μέχρι € 5.000

5 χλιδάτα μεγάλα SUV μοντ. 2005 σε τιμή ευκαιρίας

  • -
  • -

Με τα τέλη κυκλοφορίας στα ύψη και τα τεκμήρια να παραμονεύουν, όσοι αγόρασαν προσιτό μεγάλο τετρακίνητο την τελευταία 7ετία το έχουν μετανιώσει πικρά. Είναι τόσο δυσβάσταχτα πλέον τα πάγια έξοδα που καταντά έως και ασύμφορη η κατοχή τους - γι’ αυτό και οι περισσότεροι τα δίνουν όσο-όσο. Συμφέρει όμως να αγοράσει κανείς σήμερα μεταχειρισμένο μεγάλο 4x4 με κινητήρα άνω των 2.000 κυβικών; Η αλήθεια είναι πως το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνονται τέτοια μεταχειρισμένα είναι περιορισμένο. Δεν παύει όμως να είναι ευκαιρία η αγορά τους – στις περισσότερες περιπτώσεις. Εξάλλου, αν υπολογίζεις να ξοδέψεις κοντά στο δεκάρικο για 4x4, δίνεις τα μισά για την αγορά και τα άλλα μισά για τα ετήσια έξοδα, σε στυλ δόσης για τα επόμενα χρόνια. Σημείωσε δε πως τα 5.000 ευρώ είναι ενδεικτική τιμή και πως αν παζαρέψεις έξυπνα, μπορείς να πετύχεις σημαντικό κούρεμα. Ας δούμε όμως τι μπορείς να βρεις σε αυτή την τιμή και με ηλικία έως 7 ετών και αν αξίζει να το αγοράσεις.

 

1ο. Hyundai Santa Fe 2.7 (2005)

Η πρώτη γενιά του Santa Fe ήταν η τετρακίνητη limo του φτωχού. Μπορούσες να το αγοράσεις στην τιμή των 2λιτρων του ανταγωνισμού, με μοτέρ V6 2,7 λίτρων και αυτόματο κιβώτιο. Τα περισσότερα έχουν και πλούσιο εξοπλισμό με στάνταρ δερμάτινα καθίσματα κλπ. Άνετο στο δρόμο, απλώς ικανοποιητικό στο χώμα, με προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και υψηλή αξιοπιστία. Εύκολα το βρίσκεις και κάτω από τα 5.000 ευρώ. Σίγουρα αξίζει η αγορά του.

 

2ο. Mitsubishi Pajero Sport 3.0 (2005)

Το πιο εστιασμένο στο off road από τα πέντε της παρέας, χωρίς να είναι το χειρότερο στο δρόμο. Τέρας αξιοπιστίας, με καλή ποιότητα κατασκευής και όνομα-εγγύηση. Στα συν και ο 3λιτρος V6. Αν ψάξεις αρκετά, θα βρεις και τιμές κάτω από 5.000 ευρώ. Αν ψάχνεις για προσιτό μεγάλο 4x4, χτύπα το.

 

3ο. Jeep Grand Cherokee 4.7 (2005)

Ο θηριώδης 4.7 V8 είναι ο υπαίτιος της τεράστιας απαξίωσής του. Το τετρακίνητο με το υψηλότερο γόητρο από τα πέντε, αλλά και με τα μεγαλύτερα πάγια έξοδα. Εκτός δρόμου λίγα θα το ακολουθήσουν, αν και στην άσφαλτο δεν ενθουσιάζει. Το ίδιο ισχύει και σε ποιότητα κατασκευής. Παρ’ το μόνο αν είσαι κολλημένος με το σήμα. Το 2005 είναι η χρονιά που παρουσιάστηκε ο αντικαταστάτης του.

 

4ο. Kia Sorento 2.4 (2005)

Πολλοί το χαρακτήρισαν προσιτό Lexus όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Ποιοτικό σε κατασκευή, ευρύχωρο και πλούσιο σε εξοπλισμό. Στην έκδοση 2.4 δεν ενθουσιάζει με τις επιδόσεις του, ενώ μέτρια είναι και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του: σαν SUV στο χώμα, σαν 4x4 στην άσφαλτο. Γιατί να το προτιμήσεις; Επειδή παραμένει όμορφο και είναι γεροδεμένη κατασκευή - αλλά αρκούν αυτά;

 

5ο. SsangYong Rexton 2.3 & 3.2 (2005-2008)

Το πιο άσημο (και άσχημο;) αλλά και το πιο φτηνό από τα πέντε. Μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια της κορεάτικης SsangYong για ένα πολυτελές εναλλακτικό SUV. Δεν πείθει ούτε σε ποιότητα, ούτε σε δυναμικά χαρακτηριστικά. Το μόνο του πλεονέκτημα, είναι οι πολύ χαμηλές τιμές. Βρίσκεις εύκολα μοντέλα του 2008 με 5.000 ευρώ. Αλλά και πάλι, αξίζει; Μάλλον όχι.

 

ΒΡΕΣ ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΔΩ

 

Σημείωση: οι τιμές και τα μοντέλα είναι ενδεικτικά και δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα μεταχειρισμένα.