Video-Δοκιμή: Audi Q3 Sportback – Το δυναμικό SUV

Το Audi Q3 Sportback είναι η απάντηση για όσους γοητεύονται από τα δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά αναζητούν τους χώρους και την πρακτικότητα ενός SUV.

  • -
  • -
Video-Δοκιμή: Audi Q3 Sportback – Το δυναμικό SUV

Η λύση για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τα προτερήματα ενός SUV, αλλά να συνδυάζονται με θελκτικές και σπορ γραμμές στο αμάξωμα, είναι το Audi Q3 Sportback. Η γερμανική εταιρεία έχει ισχυρή γκάμα εκδόσεων αυτού του είδους, η οποία αναδεικνύει την αθλητική πλευρά των μοντέλων της. Δεν είναι υπερβολή πως προσφέρει 13 εκδόσεις Sportback, σε συμβατικές αλλά και αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές. Στη video-δοκιμή οδηγούμε το Q3 Sportback στην έκδοση που τοποθετείται στη βάση της γκάμας, η οποία συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic των επτά σχέσεων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Audi RS e-tron GT των 598 ίππων!

Το επιβλητικό SUV της Audi ξεχωρίζει για τη σχεδίαση του αμαξώματος, προσφέροντας μάλιστα αντίστοιχο βαθμό πρακτικότητας με την SUV εκδοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως τα δύο μοντέλα προσφέρουν ακριβώς τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος και αγγίζει τα 530 lt. Η αισθητική της καμπίνας και η ποιότητα κατασκευής είναι αντίστοιχη με αυτή που έχουμε συνηθίσει στα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, ενώ κορυφαίο είναι το επίπεδο εξοπλισμό σε επίπεδο άνεσης, συστημάτων ασφάλειας υποβοήθησης, αλλά και ψυχαγωγίας των επιβατών.

Η βασική εκδοχή του Q3 Sportback εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.500άρη κινητήρα του Group απόδοσης 150 ίππων, που στην περίπτωση μας δεν ενισχύεται με κάποιο σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Στην παραπάνω video-δοκιμή μπορείτε να δείτε τις εντυπώσεις μας από το sport crossover, που έχει στόχο να αποτελέσει μία διαφορετική και φρέσκια προσέγγιση στην τεράστια αγορά των SUV μοντέλων.