Δοκιμή μικρό SUV με 130 ίππους: Peugeot 2008 ή Renault Captur;

Οι μικρού κυβισμού turbo κινητήρες καλύπτουν τις απαιτήσεις σε ισχύ των δύο B-SUV

  • -
  • -

Ξεχωρίζουν αισθητικά, διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, εφοδιάζονται με turbo κινητήρες που προσφέρουν ικανοποιητική ισχύ και ροπή από λίγα κυβικά εκατοστά. Ο λόγος για τα Peugeot 2008 και Renault Captur στις εκδόσεις βενζίνης με 130 ίππους.

Στο GOCAR τα δοκιμάσαμε και καταγράψαμε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας. Εσείς, ποιο από τα δύο προτιμάτε; Αφού διαβάσετε τις δύο δοκιμές, πείτε μας τι επιλέγετε στην ψηφοφορία που ακολουθεί.


Peugeot 2008 1.2 PureTech 130 PS


Το επιθετικό εμπρός μέρος, με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και τους κλασσικούς πλέον «χαυλιόδοντες» το καθιστούν ξεχωριστό, την ώρα που το πίσω μέρος έχει αρκετά συγγενικά στοιχεία με το μεγαλύτερο 3008. Οι αυξημένες διαστάσεις έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην καμπίνα των επιβατών και τον χώρο αποσκευών, με τη χωρητικότητα του τελευταίου να αγγίζει τα 434 λίτρα.


Renault Captur 1.3 TCe 130 PS



Στοχεύοντας στη διατήρηση των σκήπτρων στην κατηγορία, η Renault άλλαξε ριζικά τη δεύτερη γενιά του Captur. Δεν πρόκειται για μία σχεδιαστική αναβάθμιση, αλλά για ένα νέο μοντέλο με μία σειρά αλλαγών που όμως δεν διαταράσσουν την προσωπικότητα του. Ουσιαστικά, ξεκίνησαν από «γκρίζο» χαρτί, με τη 2η γενιά να βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B, ίδια με αυτή του Clio.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...