Δοκιμή: Honda HR-V 1.5 i-VTEC ή Nissan Qashqai 1.3 T-GDi 140;

Δύο ιαπωνικά SUV με διαφορετικής φιλοσοφίας κινητήρες, ατμοσφαιρικό και τούρμπο. Ποιο από τα δύο προτιμάτε;

  • -
  • -

Η νέα εποχή έχει παρασύρει σχεδόν όλους τους κατασκευαστές στη δίνη… των τούρμπο. Όχι όλους όμως με τη Honda να επιμένει σε κάποια μοντέλα ατμοσφαιρικά. Το HR-V εφοδιάζεται με τον 1.5 i-VTEC που αρέσκεται στο στροφάρισμα ψηλά, ενώ από την άλλη το Nissan Qashqai φοράει τον νέο και σύγχρονο 1.3 τούρμπο με τους 140 ίππους.

Κοινό χαρακτηριστικό τους, ο μανδύας των SUV με τον οποίο είναι ντυμένα και τα δύο, προσφέροντας πρακτικότητα και χώρους. Πατήστε πάνω στο όνομα του αυτοκινήτου ή τη φωτογραφία για να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή και να δείτε τους πίνακες με τιμές και εξοπλισμό.

Εσείς ποιο από τα δύο ιαπωνικά μοντέλα θα επιλέγατε; Αφού διαβάσετε τις δοκιμές, πατώντας στις εικόνες του κάθε μοντέλου, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί.

 

Honda HR-V 1.5 i-VTEC

Η δεύτερη γενιά του μικρού crossover της Honda δέχτηκε facelift και αρχικά διατίθεται με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και 130 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, σε προσθιοκίνητες, πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις. Θα ακολουθήσουν κινητήρες 1.6 diesel 120 ίππων και 1.5 VTEC Turbo βενζίνης με 182 ίππους.

 

Nissan Qashqai 1.3 T-GDi 140 PS

Το C-SUV της Nissan αποκτά νέους βενζινοκινητήρες 1,3 λίτρων, 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και καινούριο infotainment με βελτιωμένη λειτουργία και δυνατότητες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...