Ανάλυση: CMBS της Honda

Το Collision Mitigation Brake System βοηθά τον οδηγό στην αποφυγή συγκρούσεων

  • -
  • -
Βραβευμένο από το Euro NCAP

Η Honda έχει ήδη βραβευτεί το 2010 από το Euro NCAP για το Collision Mitigation Brake System. Μελετώντας τις στατιστικές ατυχημάτων στη Γερμανία και επεκτείνοντας τα αποτελέσματα στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή κοινότητα, η Honda εκτιμά ότι, εάν όλα τα αυτοκίνητα εφοδιάζονταν με CMBS, κάθε χρόνο θα μπορούσαν να αποφεύγονται ή να μετριάζονται σε σφοδρότητα από 200.000 μέχρι 250.000 ατυχήματα.


Το Collision Mitigation Brake System (CMBS) της Honda είναι ένα αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης βασισμένο σε ραντάρ. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση με χαμηλές ταχύτητες στην πόλη ή με υψηλότερες στο επαρχιακό δίκτυο και στον αυτοκινητόδρομο. Όταν το εφοδιασμένο με CMBS αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα πάνω από 15 km/h, το σύστημα ανιχνεύει άλλα οχήματα ή αντικείμενα που είναι σταματημένα ή κινούνται κατά μήκος του δρόμου και σε απόσταση περίπου 100 m εμπρός. Όταν το CMBS αντιληφθεί πως υπάρχει πιθανότητα το αυτοκίνητο να χτυπήσει σε ένα από αυτά τα εμπόδια, ενεργοποιεί μία διαδικασία τριών σταδίων:


ΣΤΑΔΙΟ 1
Περίπου 3 δευτερόλεπτα πριν την ενδεχόμενη σύγκρουση, ο οδηγός προειδοποιείται με οπτικά και ηχητικά σήματα.



ΣΤΑΔΙΟ 2
Όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι η σύγκρουση παραμένει πιθανή (περίπου 2 δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση), τρία έντονα τραβήγματα πραγματοποιούνται στη ζώνη ασφαλείας και το αυτοκίνητο αρχίζει αυτόματα να φρενάρει.



ΣΤΑΔΙΟ 3
Τέλος, όταν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, το CMBS σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας των εμπρός επιβατών (χρησιμοποιώντας εντατήρες δύο κατευθύνσεων, διαφορετικούς από τους πυροτεχνικούς που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης) και εφαρμόζεται υψηλότερη πίεση φρεναρίσματος.



Αυτή η πέδηση μπορεί να συμπληρωθεί από τον οδηγό μέχρι το μέγιστο επίπεδο που δύναται να επιτύχει το αυτοκίνητο.


Όλες οι ενέργειες του CMBS είναι αντιστρέψιμες: εάν ένα ατύχημα αποφευχθεί (π.χ. αν το εμπρός αυτοκίνητο αλλάξει πορεία την τελευταία στιγμή ), χαλαρώνουν ξανά οι ζώνες ασφαλείας και οι οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις σταματούν.

VIDEOS

Honda's CMBS Technology

Honda Collision Mitigation System-Technical Explanation.

Honda CMBS

Honda Accord - CMBS, ADAS, Lane Keep Assist and more_Explaining the technology

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...