WRC: Τα 10 πιο εντυπωσιακά ατυχήματα του 2022 [video]

Ταχύτητα, θέαμα αλλά και… ατυχήματα. Το WRC προσφέρει εντυπωσιακά στιγμιότυπα κάθε είδους και αυτός είναι ο απολογισμός για το έτος που μας αποχαιρετά.

  • -
  • -

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Τους αρέσει η ταχύτητα και οι τρομεροί οδηγοί που βρίσκονται πίσω από τα τιμόνια των αγωνιστικών, ένας συνδυασμός που προσφέρει άφθονο θέαμα. Ωστόσο, όλοι ξέρουμε ότι τα motorsports είναι επικίνδυνα. Ειδικότερα οι αγώνες ράλι, που δεν πραγματοποιούνται στο ασφαλές περιβάλλον μιας προσεκτικά μελετημένης πίστας. Έχοντας να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του φυσικού περιβάλλοντος, μερικές φορές τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα.

Η ασφάλεια πάνω από όλα και στο WRC

Το επίσημο κανάλι του WRC μάζεψε τις πιο εντυπωσιακές εξόδους του 2022. Ένα video λίγων λεπτών δείχνει τι μπορεί να συμβεί στο κυνήγι των απόλυτων επιδόσεων. Οι οδηγοί κινούνται στο όριο ή και… πάνω από αυτό και ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν είχαν κάποιο ατύχημα στην καριέρα τους. Μπορεί στη θέα των εξόδων να μας κόβεται η ανάσα, τουλάχιστον όμως, οι σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ενός σοβαρού τραυματισμού. Απόδειξη η φετινή χρονιά, στην οποία όλα τα πληρώματα βγήκαν αλώβητα από την καμπίνα των αγωνιστικών.

Δείτε ακόμη: Πόσο κόστισε το Ράλλυ Ακρόπολις 2022; Ο απολογισμός

Όσο σοβαρά κι αν ήταν τα ατυχήματα! Τα WRCars πληρούν αυστηρά πρότυπα. Πολλοί πιστεύουν ότι βοηθούν ακόμη και στην ψυχολογία των οδηγών να πηγαίνουν με το γκάζι στο πάτωμα χωρίς να ανησυχούν για τη σωματική τους ακεραιότητα. Βέβαια, και στις προηγούμενες δεκαετίες που η ασφάλεια δεν ήταν σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν είδαμε κανέναν να πτοείται ιδιαίτερα. Παρακάτω, ακολουθεί το video με τις πιο θεαματικές εξόδους της χρονιάς που φεύγει. Απολαύστε το ελεύθερα, καθώς κανένα από τα ατυχήματα δεν είχε κακή εξέλιξη για τα πληρώματα. Στο άνοιγμα του video βλέπουμε και ένα στιγμιότυπο από τη «δική μας» υπερειδική του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του Ράλλυ Ακρόπολις.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...