Ο Vettel θα ήθελε να λάβει μέρος σε αγώνες Ράλι!

Ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του στον «Αγώνα των Πρωταθλητών» και μαζί την επιθυμία του λάβει μέρος σε αγώνα Ράλι!

  • -
  • -

Ο Sebastian Vettel ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Race of Champions για το 2022, καταφέρνοντας να φτάσει στον μεγάλο τελικό απέναντι στον Sebastien Loeb. Μπορεί ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC να ήταν στο τέλος ο μεγάλος νικητής του αγώνα (για 4η φορά στην καριέρα του), αλλά ο Γερμανός πιλότος της Aston Martin κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε μία πίστα με χιόνι και πάγο, ο Vettel έδειξε να γοητεύεται από την οδήγηση σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. Και μάλιστα, σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις, αποδεικνύοντας ότι υπό τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να λάβει μέρος σε αγώνες Ράλι!

Όταν ο Γερμανός ρωτήθηκε, αν θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο εμπλοκής του, είπε: «Σίγουρα, χρειάζεται να μάθω πολλά ακόμα, αλλά μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα! Οι βασικές αρχές αυτής της μορφής αγώνων είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με ότι έχω συνηθίσει και γνωρίζω. Αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι συναρπαστικό άθλημα. Αν κάποιος μου έδινε την ευκαιρία και είχα φυσικά τον απαιτούμενο χρόνο, θα ήθελα να το δοκιμάσω!»

Η οδήγηση ενός μονοθεσίου και ενός αυτοκινήτου προδιαγραφών Ράλι, είναι τελείως διαφορετική, με τον Vettel να δείχνει ενθουσιασμένος με την υπερστροφική συμπεριφορά των αγωνιστικών: «Το να μπορείς να παίζεις με το αυτοκίνητο κατά αυτόν τον τρόπο, είναι κάτι που προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση στον οδηγό.» Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Αγώνα των Πρωταθλητών, ο Vettel δεν έχασε την ευκαιρία να κάτσει στο δεξί μπάκετ του Audi Quattro S1 με τον Stig Blomqvuist στο τιμόνι, δηλώνοντας στο τέλος ότι η εμπειρία ήταν απλά μαγική. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε μερικά στιγμιότυπα από τον Αγώνα των Πρωταθλητών για το 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...