9X8 Le Mans: Το όπλο της Peugeot για το 24ωρο Le Mans (video)

Το εντυπωσιακό είναι πως δεν έχει αεροτομή! Γιατί άραγε;

  • -
  • -

Η Peugeot γυρνάει δυναμικά στους αγώνες αντοχής και φυσικά στο Le Mans με ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο που μαγνητίζει τα βλέμματα και όνομα που μόνο τυχαίο δεν είναι. Από την ονομασία 9X8, το 9 συμβολίζει τα αγωνιστικά 908 και 905 που έτρεχαν στον 24ωρο αγώνα μέχρι το 2011. ΤοX αναφέρεται στην 4κίνητη υβριδική τεχνολογία την οποία η Γαλλική εταιρία θα εμφανίσει στο World Endurance Championship. Όπως είναι λογικό, το τελευταίο ψηφίο αφορά τα αυτοκίνητα παραγωγής τα οποία όλα έχουν ονομασία που καταλήγει στο ‘8’. Ας γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το τόσο ενδιαφέρον αγωνιστικό όχημα.

Το πρώτο πράγμα που προκαλεί εντύπωση στο 9X8 είναι ότι κάτι… λείπει. Τι είναι αυτό; Η τεράστια αεροτομή που βλέπουμε συνήθως στα αγωνιστικά που τρέχουν στο Le Mans. Όπως δήλωσε ο Jean-Marc Finot, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος του Stellantis Group, πολύ απλά δεν χρειάζονταν αεροτομή για να πετύχουν την επιθυμητή κάθετη δύναμη στο πίσω μέρος. Φυσικά δεν αποκάλυψε πώς τα κατάφεραν οι σχεδιαστές, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα προσπαθήσουν να μην γνωστοποιηθεί σύντομα η μυστική τους συνταγή.

Το 9Χ8 είναι υβριδικό και συνδυάζει έναν V6 βενζινοκινητήρα 2,6 λίτρων με ισχύ 680 PSμε μπαταρία υψηλής τάσης 900-volt και έναν ηλεκτροκινητήρα 270 PSπου κινεί τους εμπρόσθιους τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 950 ίππους. Όπως καταλάβατε, η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων.

Η ομάδα οδηγών της 9X8 αποτελείται από τους Kevin Magnussen, Paul di Resta, Jean-Eric Vergne, Loic Duval, Gustavo Menezes και Mikkel Jensen. Πιστεύετε ότι μπορεί η Peugeot να κερδίσει στο Le Mans, όπως έκανε το 1992, το 1993 και το 2009;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...