400 αγωνιστικές Huracan έχει κατασκευάσει η Lamborghini!

Σε 6 σεζόν η Lamborghini έχει κερδίσει με την GT3 Ηuracan 100 αγώνες!

  • -
  • -
Στις 6 Απριλίου του 2021 η Lamborghini γιόρτασε την κατασκευή της Huracan Νο 400!  Φυσικά, κατασκευάστηκε στην Sant’Agata Bolognese, την πόλη που βρίσκεται η γραμμή παραγωγής των Lamborghini από το 1963, που είνα ίδια για τα αγωνιστικά αλλά και τα supercar της ιταλικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Stephan Winkelmann πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Lamborghini, αυτό το κατόρθωμα δεν αφορά μόνο την αγωνιστική ομάδα (Squadra Corse), αλλά είναι ένα επίτευγμα που αποτελεί επιτυχία για όλη την εταιρία. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως η Huracan GT3: "Eίναι ένας ανίκητος αντίπαλος στους αγώνες των κατηγοριών GT". Στην γιορτή που στήθηκε με αφορμή τις 400 αγωνιστικές Huracan παρόντες ήταν ο Maurizio Reggiani (επικεφαλής τεχνικών), o Ranieri Niccoli (επικεφαλής κατασκευαστικού τομέα) και ο Giorgio Sanna (επικεφαλής της ομάδας).

Η πρώτη Huracan παρουσιάστηκε και αντικατέστησε την Gallardo το 2014. Η αγωνιστική έκδοση είχε δημιουργηθεί και χρησιμοποιηθεί σε πρωταθλήματα στην Μέση Ανατολή, την Ασία, την Ευρώπη και την νότια Αμερική. Η GT3 και η διάδοχός της GT3 Evo έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μέσα σε 6 σεζόν κοντά στις 100 νίκες! Ανάμεσα στις σημαντικότερες επιτυχίες συμπεριλαμβάνονται οι 3 συνεχόμενες νίκες στις 24 Ώρες της Daytona. Μέσα στην λίστα των επιτυχιών της συμμπεριλαμβάνονται οι δύο νίκες στις 12 Ώρες του Sebring το 2019 και το 2020. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, η GT3 Evo εκπροσωπήθηκε από 24 διαφορετικές ομάδες σε 15 διαφορετικά διεθνή και εθνικά πρωταθλήματα, ενώ κάλυψαν κοντά στα 20.000 χιλιόμετρα με 88 διαφορετικούς οδηγούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...