Εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το 2020 το Ράλλυ Ακρόπολις

Σύμφωνα με την ΟΜΑΕ δεν έγινε έγκαιρα η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου

  • -
  • -

Το καλεντάρι του ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ) για το 2020 - όπως συνέβη και το 2019 - δεν περιλαμβάνει δυστυχώς τον εθνικό μας αγώνα. Το Ράλλυ Ακρόπολις δεν συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα του επόμενου έτους, στο οποίο κατέληξαν τo Παγκόσμιο Συμβούλιο Motorsport της FIA και ο Promoter του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, Eurosport Events Limited.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΑΕ, «η οικονομική εξασφάλιση επετεύχθη χάρη στην έγκαιρη και καίρια συμβολή των συνδιοργανωτών και των χορηγών του αγώνα, η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου στους διεθνείς κανονισμούς της FIA καθυστέρησε πέραν του χρονικού σημείου στο οποίο θα ήταν εφικτό να αναστραφεί η απουσία του Ακρόπολις από τα προγράμματα των διεθνών αγώνων του 2020».

Στην ανακοίνωσε αναφέρεται επίσης ότι «η ΟΜΑΕ είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την EEL το Νοέμβριο του 2018 ότι το Ράλλυ Ακρόπολις θα επέστρεφε στο πρόγραμμα του ERC το 2020 και ήλπιζε ότι το ζήτημα του θεσμικού πλαισίου θα είχε λυθεί στη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης - κάτι που δεν συνέβη. Παρά το άμεσο ενδιαφέρον της νέας κυβέρνησης, η καθυστέρηση ήταν καθοριστική, και οι συμφωνίες του Promoter του ERC με άλλους διοργανωτές ήταν πια δεδομένες».

Παρόλα αυτά, η ΟΜΑΕ εξετάζει σοβαρά εναλλακτική πρόταση της FIA για την προσθήκη του αγώνα ως αναπληρωματικού στο πρόγραμμα του 2020, η οποία θα ανακοινωθεί όταν οριστικοποιηθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...