Τα αγωνιστικά Ford GT στολισμένα στα χρώματα της… επιτυχίας

Τα ειδικά αγωνιστικά χρώματα αποτίουν φόρο τιμής στις αναρίθμητες επιτυχίες της αμερικανικής μάρκας στο Le Mans

  • -
  • -

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι την εκκίνηση των αγωνιστικών Ford GT της ομάδας Ford Chip Ganassi Racing στον φετινό αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans (15-16 Ιουνίου) και η αμερικανική μάρκα ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό.

Ειδικότερα τα μοντέλα θα «φορέσουν» χρώματα της… επιτυχίας, τα λεγόμενα “Celebration Liveries”, αποτίοντας φόρο τιμής στις διακρίσεις της Ford στο Le Mans, οι οποίες εντοπίζονται από τη δεκαετία του 60. Οι εορταστικοί χρωματισμοί, επίσης, σηματοδοτούν το “Au Revoir” (“εις το επανιδείν”) της Ford στο εργοστασιακό πρόγραμμα του Le Mans

Το Ford GT με το #66, στο τιμόνι του οποίου θα καθίσουν οι Stefan Mucke, Oliver Pla και Billy Johnson θα είναι «ντυμένο» με μαύρο χρώμα συμβολίζοντας τη διάκριση του Ford GT40 των Bruce McLaren και Chris Amon στο Le Mans to 1996.

Το Ford GT40 με το οποίο πήραν τη νίκη στο Le Mans το 1967 οι Dan Gurney και A.J. Foyt τιμάται με τα νέα χρώματα του Ford GT με το #67, που θα οδηγήσουν οι Βρετανοί Andy Priaulx και Harry Tincknell με τον Αμερικανό Jonathan Bomarito.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ 3 FORD FOCUS STLINE: ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ DIESEL

Tο Ford GT με το #68 είναι ο πιο πρόσφατος νικητής της Ford στο Le Mans, έχοντας πάρει πρώτο την καρό σημαία του τερματισμού στον αγώνα του 2016. Ο Γερμανός Dirk Müller, ο Αμερικανός Joey Hand και ο Γάλλος Sébastien Bourdais θα τρέξουν με τα χρώματα του αυτοκινήτου που κατέκτησε τη νίκη στο Le Mans το 2016.

Το Ford GT με το #69 που θα οδηγήσει ο Νεοζηλανδός Scott Dixon μαζί με τον Αυστραλό  Ryan Briscoe και τον Βρετανό Richard Westbrook θα έχει τα ίδια αγωνιστικά χρώματα με το Ford GT40 που είχε ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου στο ένδοξο Le Mans του 1966, όπου η Ford έγραψε ιστορία κάνοντας το 1-2-3.

Το Ford GT με το #85 συμμετέχει στην κατηγορία GTE Am με την ιδιωτική ομάδα Keating Motorsports, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια γραφικά με τα τέσσερα εργοστασιακά Ford, αλλά στα εντυπωσιακά χρώματα του βασικού χορηγού της Wynn’s. Οι οδηγοί που θα βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του Ford GT με το #85 είναι ο Αμερικανός Ben Keating, ο Ολλανδός Jeroen Bleekemolen και ο Βραζιλιάνος Felipe Fraga.

Τα Ford GT θα εμφανιστούν στην πίστα με την εορταστική “ενδυμασία” τους την Κυριακή 2 Ιουνίου στις επίσημες δοκιμές του Le Mans. Θεατές από όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου μέσα από τα cockpit των εργοστασιακών Ford GT, χάρη στο διαδικτυακό Le Mans Livestream που επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...