Formula E: «Χόρεψε» στη βροχή του Παρισιού ο Frijns (vid)

O Ολλανδός πιλότος της Envision Virgin Racing έγινε ο 8ος διαφορετικός νικητής σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή σεζόν

  • -
  • -

Ποιος θα μπορούσε να έχει παράπονο από τη Formula E, ειδικά όταν σε κάθε "ραντεβού" αναδύεται και ένας διαφορετικός πρωταγωνιστής. Πριν το e-Prix του Παρισιού, οι 7 προηγούμενοι αγώνες είχαν αναδείξει ισάριθμους νικητές. Πόσο πιθανό ήταν, λοιπόν, να γραφτεί ένα νέο ακόμη νέο όνομα στη λίστα των πρωταγωνιστών δίνοντας παράταση σε αυτό το ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο;

Την απάντηση φρόντισε να δώσει ο Ολλανδός Robin Frijns της Envision Virgin Racing που εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες του βροχερού παριζιάνικου e-Prix ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί όχι μόνο της 8ης «στροφής» της φετινής Formula E, αλλά και της γενικής κατάταξης.

Χορεύοντας στη βροχή

Μόνο για λίγα λεπτά χάρηκε την προνομιούχα θέση της Pole Position ο Βρετανός πιλότος της Nissan E. Dams, Oliver Rowland, μιας και συνέβη το… απευκταίο: Έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου με αποτέλεσμα να καταλήξει στα προστατευτικά.

Τη λύπη του, ωστόσο, μετρίασε η ανάληψη των ηνίων από τον «συμπαίχτη» του στη Nissan, Sebastien Buemi. Ο Ελβετός πιλότος, βέβαια, δεν άργησε να «εντοπίσει» από τους καθρέφτες του να καιροφυλακτούν οι Robin Frijns (Envision Virgin Racing) και Felipe Massa (Venturi), από την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Την εμφάνισή της έμελλε να πραγματοποιήσει και η «παριζιάνικη» βροχή, η οποία ανάγκασε τους οδηγούς να καταστρώσουν τη στρατηγική τους με περισσότερη επιφυλακτικότητα.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ FORMULA E ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η πρώτη τριάδα ήταν αυτή που συνέχιζε να μαγνητίζει τα βλέμματα, και ειδικά όταν αποφάσισε ο Robin Frijns να ξετυλίξει την αντεπίθεσή του. Η ενεργοποίηση του Attack Mode από τον Ολλανδό τον τροφοδότησε με την απαραίτητη ισχύ ώστε να διεκδικήσει την πρωτιά,  με τον Buemi, ωστόσο, να απαντάει με τον ίδιο τρόπο και να διατηρεί –προσωρινά- τη θέση του.

Οι επίμονες προσπάθειες άμυνας του Buemi, ωστόσο, δεν καρποφόρησαν, μιας και κατά την 8η στροφή, προδόθηκε από το μονοθέσιό του, καταλήγοντας στα πιτς. Ο Frijns άδραξε την ευκαιρία, όπως επίσης και ο Andre Lotterer της DS Techeetah που αναρριχήθηκε στην 2η θέση.

Με την ένταση της βροχής να αυξάνεται, προέκυψαν προβλήματα για όλους τους πιλότους, οι οποίοι περιόρισαν την ταχύτητά τους στα 50 km/h. Η εξομάλυνση των συνθηκών, ωστόσο, δεν εξάλειψε τα απρόοπτα, όπως μαρτυράει και το ατύχημα του Tom Dillman και ο συνακόλουθος παροπλισμός του.

Ο Felipe Massa δεν μπόρεσε να διατηρήσει την 3η θέση, με τον Daniel Abt να της Audi Sport Abt Schaeffler να την καταλαμβάνει.

Αναφορικά με την πρώτη δυάδα, ο Robin Frijns αξιοποίησε στο έπακρο της συγκυρίες ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Andre Lotterer να ακολουθεί.

Η κατάταξη στο e-Prix του Παρισιού:



Η γενική κατάταξη

Αναφορικά με τη γενική κατάταξη, η νίκη του Frijns τον εκτόξευσε στην κορυφή με 81 βαθμούς, ενώ σε απόσταση… αναπνοής βρίσκεται ο Andre Lotterer (80). Ελπίδες για κάτι "καλό" διατηρεί και ο… τρίτος Antonio Felix Da Costa της BMW I Andretti Motorsport.

Στον αντίποδα, «βουτιά» στη βαθμολογία πραγματοποίησε ο D’ Ambrosio της Mahindra Racing, ο οποίος απώλεσε την πρωτιά κατρακυλώντας στην 5η θέση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...