Formula E: «Αυτοκράτορας» της Ρώμης ο Mitch Evans με την Jaguar (vid)

Ο πιλότος της Jaguar «άλωσε» την ιταλική πρωτεύουσα, σ’ έναν αγώνα που τα είχε όλα. Δείτε τη γενική κατάταξη και τα highlights του αγώνα

  • -
  • -

«Άστραψε» μέσα στο… χάος ο Mitch Evans! Ο Νεοζηλανδός πιλότος της Jaguar «άλωσε» τη Ρώμη, στο 7ο E-Prix της σεζόν, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στη Formula E, η οποία ήταν και η παρθενική της Panasonic Jaguar στο σπορ.

Από τον αγώνα κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονα, μιας και τα είχε όλα: Μάχη σώμα με σώμα του Evans με τον Andrea Lotterer της DS Techeetah ολιγόλεπτη διακοπή και, ευτυχώς, αναίμακτη… καραμπόλα. Μετά το τέλος του ρωμαϊκού E-Prix, ο Evans εξελίχθηκε στον 7ο διαφορετικό νικητή, σε ισάριθμους αγώνες, στοιχείο που καταδεικνύει το αμείωτο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το τρέχον πρωτάθλημα.

Η Formula E αποτελεί ένα πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό της αιγίδα της FIA. Το φετινό πρωτάθλημα διοργανώνεται για 5η σεζόν και περιλαμβάνει 13-Ε-Prix που διεξάγονται σε 12 χώρες 5 ηπείρων.

«Νεοζηλανδός Αυτοκράτορας»

Φέροντας στις «αποσκευές» του το πλεονέκτημα της pole position, ο Andre Lotterer της DS Techeetah ξεπετάχτηκε πρώτος, με την εκκίνηση των Evans, Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) και Sebastien Buemi (Nissan E.Dams) να αποτελούν προπομπό για μια μοναδική παράσταση επί ρωμαϊκού εδάφους.

Βέβαια, οι «άρχοντες» του αγώνα δεν άργησαν να διατάξουν την διακοπή του, όταν μια αβλεψία του Jose Maria Lopez (Geox Dragon), δημιούργησε μπάχαλο, με συμπρωταγωνιστές τους Garry Paffet (HWA Racelab) και Jean Eric Vergne (DS Techeetah) που κόλλησαν ο ένας πίσω στον άλλον.

Το ολιγόλεπτο πάγωμα του χρονομέτρου, λειτούργησε ευεργετικά για την Envision, μιας και βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκευάσει το ηλεκτρικό του Sam Bird, ο οποίος  είχε ένα ανώδυνο «φλερτ» με τις μπατιέρες.

Οι θεατές, για 50 λεπτά, έπρεπε να εφοδιαστούν με υπομονή, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα, με τη μάχη τον Evans και Lotterer να εξελίσσεται γρήγορα σε μεγάλη «ατραξιόν». O πρώτος πίεζε ασφυκτικά, ενώ ο δεύτερος είχε να σκεφτεί και τον Vandoorne που πήρε το attack mode του, όταν απέμεναν 32 λεπτά.

Το πείσμα του Evans βρήκε αντίκρισμα, μέσω μιας αριστοτεχνικής προσπέρασης στον Lotterer, με τον Νεοζηλανδό πιλότο της Jaguar να είναι αυτός που, στο τέλος, ευτύχησε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κυρίαρχος ο d' Ambrosio

Αναφορικά με τη γενική βαθμολογία, την τρέχουσα σεζόν της Formula Ε οδηγεί ο Jerome d’Ambrosio με 65 βαθμούς, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι Felix da Costa και Andre Lotterer, με 64 και 62 βαθμούς αντίστοιχα. Ο μεγάλος νικητής της Ρώμης, Mitch Evans, βρίσκεται στην 4η θέση με 61 βαθμούς, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Lucas di Grassi

Η κατάταξη στο E-Prix της Ρώμης


H γενική κατάταξη:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...