Ντακάρ 2019: Η Ισπανίδα οδηγός που θα καθίσει στο τιμόνι του Mitsubishi Eclipse Cross

Με σύμμαχο τις αγωνιστικές διακρίσεις της Mitsubishi Motors στη σκληρότερο αγώνα εκτός δρόμου, η Christina Gutierrez θέτει ψηλά τον πήχη

  • -
  • -

Μπορεί οι δεσμοί μεταξύ των εργοστασιακών ομάδων της Mitsubishi Motors και του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αποκόπηκαν μετά την αποχώρηση της ιαπωνικής φίρμας από το Ντακάρ το 2009, η πλούσια… τροπαιοθήκη της, ωστόσο, διατηρεί ζωντανό το αγωνιστικό της πνεύμα.

Σημαντικό μερίδιο στις διαχρονικές διακρίσεις της διεκδικούν οι Έμποροι της Mitsubishi Motors, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόφαση της SONAUTO στη Γαλλία (αρχές δεκαετίας 80), να συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ με το ολοκαίνουριο, τότε, Pajero.

Ορμώμενη από την πρωτοβουλία της SONAUTO, η Mitsubishi Motors Spain παρέχει έμπρακτη υποστήριξη στην Ισπανίδα οδηγό Christina Gutierrez, η οποία θα καθίσει πίσω από το τιμόνι ενός Eclipse Cross silhouette racer (T1 proto) στο 2019 Dakar (6 – 17 Ιανουαρίου, 2019).


«Για μένα, είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ γρήγορο, πιο ευκολοδήγητο και έχει μεγαλύτερες ικανότητες Off Road. Υιοθετώντας σχεδιαστικά στοιχεία του εντυπωσιακού Eclipse Cross παραγωγής, το αγωνιστικό εμπνέει πραγματικό δέος: είναι το πιο θεαματικό αυτοκίνητου που έχω οδηγήσει ποτέ και προσελκύει αμέσως την προσοχή»,σχολίασε η Christina Gutierrez, αναφορικά με το αυτοκίνητο της.

Έχοντας στη θέση του συνοδηγού τον συμπατριώτη της Pablo Huete, η 26χρονη πρέσβειρα του προγράμματος ασφάλειας Vial Fun of Santander Consumer Finance θα διανύσει 5.000 km (δέκα ειδικές διαδρομές), το 70% των οποίων θα αποτελείται από άμμο.

Πρόκειται για την τρίτη συμμετοχή της Gutierrez στο Ράλι Ντακάρ (μετά το 2017 και το 2018 που τερμάτισε την υψηλότερη θέση της κατάταξης ως γυναίκα οδηγός), με την Ισπανίδα να θέτει ως στόχο να συμπεριληφθεί ανάμεσα στους 20 πρώτους οδηγούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...