Με κινητήρα Chevrolet θα κυνηγήσει το Triple Crown ο Alonso

Η McLaren Racing θα χρησιμοποιήσει τον V6 της αμερικάνικης εταιρείας στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης

  • -
  • -

Την Κυριακή 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για 103η φορά ένας από τους σημαντικότερους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Indy 500. Κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Fernando Alonso, ο οποίος θα επιχειρήσει να γίνει μόλις ο δεύτερος οδηγός που θα κατακτήσει το Triple Crown.

Πρόκειται για έναν ανεπίσημο τίτλο που συνοδεύει όποιον νικήσει σε τρεις αγώνες: στο Grand Prix της F1 στο Μονακό (ο Alonso το έχει πετύχει το 2006 και το 2007), στις 24 Ώρες του Le Mans (το κατόρθωσε φέτος με την Toyota Gazoo Racing) και στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Ο μοναδικός έως σήμερα που το έχει πετύχει είναι ο Βρετανός Graham Hill, ο οποίος είχε κατακτήσει 5 φορές τη νίκη στο Μονακό GP, ενώ επίσης κέρδισε στην Ινδιανάπολη το 1966 και στο Le Mans το 1972.

Όπως ανακοίνωσε η McLaren Racing, στο Indy 500 του 2019 θα χρησιμοποιήσει κινητήρες της Chevrolet και συγκεκριμένα τον twin-turbo 2.2 V6.

«Με τον κινητήρα της Chervolet στην πλάτη μου θα έχουμε πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη», σχολίασε ο Alonso που ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από τη Formula 1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...