Οι νικητές στους τελικούς του IAME Series Greece

Στην πίστα «San Nicolas» της Καλαμάτας απονεμήθηκαν τα 11 εισιτήρια για τους παγκόσμιους τελικούς

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με τη συμμετοχή 28 αγωνιζόμενων που έδωσαν συναρπαστικές μάχες με στόχο τη νίκη στις επί μέρους κατηγορίες, ολοκληρώθηκε ο τρίτος και τελευταίος γύρος του IAME Series Greece 2018. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην πίστα «San Nicolas» στην Καλαμάτα και διοργανώθηκαν από το αθλητικό σωματείο «Artemis Auto Club».

H «μάχη» στην Μεσσηνία αποτέλεσε το φινάλε της παρθενικής σεζόν διεξαγωγής του θεσμού στη χώρα μας και έχρισε τους Πρωταθλητές του 2018. Παράλληλα «μοιράστηκαν» τα 11 πολυπόθητα εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς της IAME που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στη Γαλλία και την πίστα karting του Μαν.

Η κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) όπου φέτος υπάρχει η καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα με την κεντρική διαχείριση κινητήρων, ήταν η πολυπληθέστερη στο τελευταίο ραντεβού της σεζόν. Δώδεκα ταλαντούχοι αγωνιζόμενοι παρατάχθηκαν στην εκκίνηση και να πρόσφεραν πολλές, συναρπαστικές μονομαχίες.

Ο Μάριος Αγγελόπουλος (Exprit – Speed Force) ήταν αυτός που έκλεισε την ημέρα θριαμβευτής, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον τίτλο αλλά και το εισιτήριο για τη Γαλλία. Μαζί του θα ταξιδέψουν και οι δύο οδηγοί που τον πλαισίωσαν στο βάθρο, ο Γιώργος Ντεντόπουλος (Tecno – Athens Kart Shop) και ο Γιώργος Καφαντάρης (Formula K – Ray Motorsport). Πρέπει να επισημανθεί πως ο Ντεντόπουλος επικράτησε στην Κλάση MINI B, τόσο στο συγκεκριμένο αγώνα όσο και στη συνολική βαθμολογία.

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) ο Στυλιανός Πετρίσης (Parolin – Galaxy Motorsport) πανηγύρισε στον τελικό αλλά ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Exprit – Kartworks) που τον ακολούθησε, ανακηρύχθηκε πρωταθλητής. Αμφότεροι, όπως και ο τρίτος στην Καλαμάτα αλλά και την τελική βαθμολογία Ανδρέας Δεβετζόγλου (Parolin – Galaxy Motorsport), θα ταξιδέψουν στο Μαν!

Στην κατηγορία X30 SENIOR (από 14 ετών) είχαμε πολλές «κόντρες» ρόδα με ρόδα. Ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Exprit – Athens Kart Shop) επικράτησε τελικά του Θανάση Χούρλια (Tony Kart – PRT Motorsport), εξασφαλίζοντας έτσι τον τίτλο για το 2018, όμως αμφότεροι θα ταξιδέψουν στους Παγκόσμιους Τελικούς! Το βάθρο της κατηγορίας στον αγώνα της Πελοποννήσου συμπλήρωσε ο Γιάννης Καρδαμάκης (Exprit – Speed Force). Απών ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Exprit – Athens Kart Shop), ωστόσο είχε ήδη «κλειδώσει» τον τίτλο στην Κλάση MASTER και μαζί με αυτόν, το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού της Γαλλίας!

Τέλος, στην κατηγορία X30 SUPER PRO (από 15 ετών) με τους εντυπωσιακούς κινητήρες των 175cc, νικητής αναδείχθηκε και στην πίστα San Nicolas ο Φίλιππος Καλέσης (Tony Kart - PRT Motorsport). Όντας αήττητος όλη τη σεζόν, στέφθηκε πρωταθλητής και θα μας εκπροσωπήσει κι αυτός στο Παγκόσμιο.

Ο Lazer (Formula K - Ray Motorsport) μπορεί να επιβλήθηκε του Βασίλη Μακρόπουλου (Gold Kart - Gold Kart Hellas) όμως στην τελική βαθμολογία της Κλάσης MASTER, ήταν ο Μακρόπουλος αυτός που είδε το όνομά του στην κορυφή και μαζί, στο εισιτήριο για τη δοκιμασία του Μαν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...