Με DS 3 R3 MAX ο Χρυσόστομος Καρέλλης στο Ακρόπολις

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο με το οποίο ο έμπειρος οδηγός από τη Λαμία θα συμμετέχει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018

  • -
  • -

Λίγο πριν την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 ανεβήκαμε στα βουνά της Λαμίας, στην Παύλιανη, ως καλεσμένοι του Χρυσόστομου Καρέλλη. Ο λόγος ήταν να γνωρίσουμε από κοντά το νέο του όπλο, με το οποίο θα συμμετέχει φέτος στον εθνικό μας αγώνα. Ο Χρυσόστομος έχει μεγαλώσει μέσα στην «οικογένεια» της Citroen, αφού ο πατέρας του, Παναγιώτης Καρέλλης, είναι ο γενικός αντιπρόσωπος της γαλλικής φίρμας για τη Φθιώτιδα.

Πλέον, σε ηλικία 37 ετών είναι αυτός που «τρέχει» την εταιρεία και όχι μόνο. Αγωνίζεται επίσημα και με συνέπεια τα τελευταία 10 χρόνια, έχοντας στην κατοχή του πολλά και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Πέρυσι έτρεξε με ένα Peugeot 208 T2, με ατμοσφαιρικό κινητήρα, ενώ φέτος αναβαθμίζει τη συμμετοχή με ένα DS 3 R3 MAX, δηλαδή με τις κορυφαίες προδιαγραφές.

Ο κινητήρας που φοράει το γαλλικό αγωνιστικό είναι τούρμπο 1.6 με βελτιώσεις και αποδίδει 234 ίππους, δίνοντας περισσότερη έμφαση στη ροπή, η οποία αγγίζει τα 430 Nm στις 3.000 rpm. Συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων της ZF, με paddles αλλαγών στο τιμόνι, όμοια με αυτά του C4 WRC. Ανεβάζει τραβώντας και κατεβάζει σπρώχνοντας. Η μετάδοση της κίνησης περνάει μόνο στους εμπρός τροχούς, ενώ ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης φροντίζει να βγάζει σωστά τη δύναμη στο δρόμο.

Ιδιαίτερη φροντίδα έχουν δεχθεί και τα φρένα προκειμένου να αναβαθμιστούν σε απόδοση αλλά και αντοχή. Εξαιρετική είναι η δουλειά που έχει γίνει στην ανάρτηση, με το DS 3 R3 MAX να παρουσιάζεται ισοπεδωτικό. Η παρουσίαση του αυτοκινήτου έγινε με ασφάλτινο στήσιμο, όπως ο Χρυσόστομος Καρέλλης λίγο μετά την παραλαβή του νέου του ιδιόκτητου αυτοκινήτου, συμμετείχε στο Ράλλυ Φθιώτιδας.

Την ετοιμασία του αυτοκινήτου, την «αλλαγή» του σε χωμάτινο και την υποστήριξη για όλο τον αγώνα έχει αναλάβει μια ιταλική ομάδα. Αυτή αναμένεται στην Ελλάδα λίγες μέρες πριν την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τον Χρυσόστομο Καρέλλη να παρουσιάζεται αισιόδοξος σχετικά με την προσαρμογή του με  το νέο του… όπλο. Με τη στήριξη της Citroen Ελλάς και της Total Hellas και έχοντας δίπλα του ως συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη, θέτουν ως μεγάλο, αλλά εφικτό στόχο, τη διάκριση στην κατηγορία τους. Καλή επιτυχία από εμάς!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...