Ράλι Ντακάρ: Μία ανάσα από την νίκη ο Sainz (vid)

Ο Ισπανός οδηγός της Peugeot βγήκε αλώβητος από την τελευταία μεγάλη ειδική του αγώνα

  • -
  • -

Το τελευταίο ουσιαστικά εμπόδιο που χωρίζει τον Carlos Sainz από τη δεύτερη νίκη του στο Ντακάρ ήταν η 13η και προτελευταία ειδική διαδρομή, από το San Juan έως την Cordoba της Αργεντινής.  

O Sainz και ο συνοδηγός του Lucas Cruz κινήθηκαν συντηρητικά με το Peugeot 3008DKR και στο τέλος της ειδικής μήκους 368 km διατηρούν προβάδισμα 46 λεπτών έναντι του οδηγού της Toyota, Nasser Al-Attiyah. Με μόλις 119 km στην τελευταία ειδική, ο Sainz έχει «αγκαλιάσει» τη δεύτερη νίκη του στο Ράλι Ντακάρ, μετά το 2010 (τότε είχε επικρατήσει με Volkswagen Touareg).

Ο Al-Attiyah κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη ειδική διαδρομή και εδραιώθηκε στη 2η θέση, καθώς ο πολυνίκης του θεσμού Stephane Peterhansel (Peugeot) είχε ατύχημα στην αρχή της ειδικής και έχασε περίπου 1 ώρα.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις μοτοσικλέτες, όπου ο Αυστριακός Matthias Walkner (KTM) κατάφερε να μείνει μακριά από προβλήματα και είναι μία ανάσα από την πρώτη του νίκη στο Ντακάρ. Ταχύτερος στην ειδική ήταν ο Αυστραλός Toby Price, επίσης με ΚΤΜ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...