Τι έγινε στο PICK Πάτρας 2015;

Οι νικητές και οι εκπλήξεις του διεθνούς αγώνα καρτ

  • -
  • -

Ένα εκρηκτικό διήμερο γεμάτο αγωνιστική δράση, ταχύτητα, αδρεναλίνη, πρωτότυπα events, επιδείξεις που έκοβαν την ανάσα, αντίκες και ακριβά πολυτελή αυτοκίνητα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν το 7ο PICK ΛΟΥΞ Cola το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου. Για δύο ημέρες το κέντρο της Πάτρας μετατράπηκε σε πίστα και οι οδηγοί καρτ που συμμετείχαν στους αγώνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα, φθάνοντας στο «πικ» την ταχύτητα και τον συναγωνισμό. Πλήθος κόσμου βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων, ενώ η πλατεία Γεωργίου, μετατράπηκε σε ένα τεράστιο σταθμό pit.

Το αγωνιστικό μέρος του 7ου PICK ΛΟΥΞ Cola ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με τις δοκιμαστικές διαδρομές, προκειμένου οι διαγωνιζόμενοι να ελέγξουν τις πίστες, ώστε στη συνέχεια να ριχτούν στη «μάχη» του χρονομέτρου που θα τους έδινε την κατάταξή τους στους ημιτελικούς. Το αγωνιστικό μέρος του Σαββάτου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, δίνοντας τη σκυτάλη σε επιδείξεις και πρωτότυπα events. Οι αγώνες κορυφώθηκαν και για τις πέντε κατηγορίες το μεσημέρι της Κυριακής με την απονομή των κυπέλων και των δώρων στους νικητές.

Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν:

ROTAX MICRO MAΧ: ΛΑΝΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

D CUΡ: ΣΑΓΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ROTAX DD2 MAΧ: ΤΖΑΜΑΡΙΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

SUPER: ΒΑΣΙΛΕΡΗΣ ΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Φέτος το ρόλο του safety car (πλοηγός) του αγώνα είχε η εκπληκτική αγωνιστική Ferrari 458 Challenge, η μοναδική που υπάρχει στην Ελλάδα της εταιρείας Speed Sector. Μετά το τέλος των ημιτελικών, τα supercars της Speed Sector, Porsche 997 GT2, Ferrari F430 Spider, Corvette Z06, Porsche 911 Turbo PDK, Mazerati Gram Turismo, Ferrari F430, Porsche 991, Carrera S, BMW M3 E92, Nissan GTR «παρέλασαν» στις πίστες, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να τα θαυμάσουν από κοντά. Ακολούθησε η «παρέλαση» οχημάτων της ΦΙΛ.Π.Α. η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, χαρίζοντας στο κοινό εικόνες μιας άλλης εποχής, ενώ αμέσως μετά οι θεατές, παρακολούθησαν αγωνιστικά οχήματα που θα πάρουν μέρος στο Ράλι Ακρόπολης. Στην πίστα βρέθηκαν ακόμη οι Formula Gloria και οι Lancia Delta Integrale του club «Delta Integrale Hellenic», ενώ το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου κέρδισαν και τα οχήματα Formula των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλίας καθώς και του ΤΕΙ Πειραιά που απέδειξαν πως η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς επιστήμονες.

Οι θεατές ανυπομονούσαν για τη στιγμή της εμφάνισης της ακροβατικής ομάδας «Arrepiado», η οποία κάθε χρόνο με τις επιδείξεις της κόβει την… ανάσα. Ο μοναδικός Ricardo από την Πορτογαλία, επικεφαλής της ακροβατικής ομάδας χάρισε στους θεατές μοναδικές στιγμές με ριψοκίνδυνα ακροβατικά πάνω σε γουρούνα, σε μηχανή, αλλά και στο ειδικά διαμορφωμένο του SMART. Επίσης, οι θεατές απόλαυσαν ένα υπέροχο Drift Show από την ομάδα «Frenzy drift team» και τους Αποστόλη και Γιάννη Παπαλεξόπουλο οι οποίοι άφησαν τα σημάδια και τον καπνό από τα λάστιχα των Toyota Supra & Nissan 200SX.

Στη διάρκεια του διημέρου λειτούργησε στην πλατεία Γεωργίου το «Λουξ Cola in action park» το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες  να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια κι άλλες δραστηριότητες, ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη διοργάνωση και μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Λέσχης «ΗΔΥΦΩΣ», στο πλαίσιο έκθεσης φωτογραφίας με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις προηγούμενες διοργανώσεις του P.I.C.K. Στο σημείο της εκκίνησης των καρτ βρέθηκε κι εφέτος η Κατερίνα Στικούδη, η οποία μαζί με τους Master Tempo έδωσαν μία συναυλία το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...