Τoyota NS4: Γεύση από το επόμενο Prius

Υβριδικό concept με τεχνολογίες του μέλλοντος

  • -
  • -

Είναι κάπως νωρίς να συζητάμε για αντικαταστάτη του Prius, τον οποίο θα δούμε στην αγορά κατά το 2015, ωστόσο η Toyota μας έδωσε αρχικά στο σαλόνι του Ντιτρόιτ  μια ιδέα του τι να περιμένουμε. Το νέο πρωτότυπο βρέθηκε και στην έκθεση της Γενεύης, εκπροσωπώντας την green φιλοσοφία της Toyota για το μέλλον.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η εμφάνιση του NS4 concept θα επηρεάσει όλα τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, ενώ η τεχνολογία που κουβαλά θα περάσει στο επόμενο Prius: στοιχεία όπως το μόνιτορ αφής που θυμίζει smartphone και μέσω του οποίου ελέγχεται σχεδόν κάθε υποσύστημα του αυτοκινήτου, από το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό μέχρι την πλοήγηση και τη φόρτιση της μπαταρίας.  Στόχος του συστήματος  Human-Machine Interface (HMI)  είναι η διασύνδεση του αυτοκινήτου με τον οδηγό και το περιβάλλον. Άλλα καλούδια που περιέχει το τεχνολογικό  “καλάθι” του NS4 είναι το σύστημα προετοιμασίας του αυτοκινήτου για σύγκρουση (Pre-Collision System - PCS) και ο περιμετρικός εξωτερικός έλεγχος μέσω καμερών που αντικαθιστά τους ξεπερασμένους… καθρέπτες. Ειδική μνεία αξίζουν τα τζάμια, στα οποία έχουν εφαρμοστεί 4 νέες τεχνολογίες:

1.    Ειδική επεξεργασία για βελτίωση της ορατότητας στη βροχή.
2.    Ειδικό φιλμ κατά του θαμπώματος.
3.    Εσωτερική μεμβράνη που απωθεί τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB κατά 99%.
4.    Αντι-ηλιακό φιλμ που περιορίζει τη θερμότητα το εσωτερικό και βελτιώνει τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών.
Κατά τα λοιπά, το υβριδικό σύστημα κίνησης είναι παρόμοιο με του νέου Prius plug-in hybrid, χρησιμοποιώντας όμως μικρότερα σε μέγεθος εξαρτήματα που δίνουν καλύτερη αυτονομία και απόδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...