Citroën DS5 σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Το πρώτο υβριδικό παραγωγής της Citroen

  • -
  • -

Η γκάμα DS της Citroen επεκτείνεται, με το τρίτο μέλος της να κάνει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης 2011. Το DS5 πρωτοπαρουσιάστηκε στην Σαγκάη τον Απρίλιο του 2011 και στοχεύει στο κοινό που αναζητά την διαφορετικότητα, την πολυτέλεια και μια μοναδική εμπειρία οδήγησης. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Citroën που χρησιμοποιεί την τεχνολογία HYbrid4, το υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα HDi, έναν ηλεκτροκινητήρα 37 ίππων, σύστημα Stop&Start 2ης γενιάς και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 200 ίππους, με τις μέσες εκπομπές CO2 να είναι 99 g/km. Το σύστημα HYbrid4 προσθέτει το χαρακτηριστικό της τετρακίνησης, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς και ο diesel τους εμπρός, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης:

  • Auto: σε αυτή τη λειτουργία το σύστημα διαχειρίζεται αυτόματα τους δύο κινητήρες ώστε να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση καυσίμου.
  • Zero Emission Vehicle (ZEV): στην επιλογή «Όχημα Μηδενικών Εκπομπών Ρύπων» χρησιμοποιείται για την κίνηση του αυτοκινήτου αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας (για ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα).
  • 4 Wheel Drive: με στόχο τη βελτιστοποίηση της πρόσφυσης, η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς (οι μπροστά παίρνουν κίνηση από τον πετρελαιοκινητήρα και οι πίσω από τον ηλεκτροκινητήρα).
  • Sport: στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιείται στη μέγιστη ισχύ του σε συνδυασμό με τον πετρελαιοκινητήρα για βέλτιστη απόκριση και ακόμα υψηλότερες επιδόσεις.

Το hatchback αμάξωμα του DS5 έχει μήκος 4,5 m και πλάτος 1,85 m και παρέχει άνετους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...