Έρχεται Ευρώπη το ηλεκτρικό SUV Fisker Ocean με αυτονομία 707 km

Σύμφωνα με την Fisker, το νέο Ocean Extreme θα είναι το καλύτερο ηλεκτρικό SUV ως προς την αυτονομία, «χτυπώντας» την Tesla.

  • -
  • -

Η αμερικανική εταιρεία Fisker, μολονότι χρεοκόπησε το 2012, επανέρχεται δυναμικά και φιλοδοξεί να μειώσει της πωλήσεις της Tesla, με το νέο Ocean Extreme. Το μοντέλο θα ξεκινήσει σύντομα τις πωλήσεις του στην Ευρώπη, με την μάρκα να υπόσχεται πως θα προσφέρει το ηλεκτρικό SUV με τη μεγαλύτερη αυτονομία.

fisker  

To μοντέλο πρωτοεμφανίστηκε το 2021 και ως το τέλος του 2022, είχαν κατασκευαστεί μόνο 15 οχήματα. Η εταιρεία ωστόσο αναφέρει πως μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου θα μπορεί να πουλήσει 42.000 μονάδες, καθώς έχει ήδη λάβει 65.000 παραγγελίες. Η αισιοδοξία του Χένρικ Φίσερ, ιδιοκτήτη της φίρμας, πηγάζει από το γεγονός πως παρότι οι περσινές πωλήσεις ήταν λιγότερες απ’ ότι αναμενόταν, οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, με το μοντέλο να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Απρίλιο του 2023.

fisker

Αυτονομία πάνω από 700 km στη βασική έκδοση

H Fisker υποστηρίζει πως το Ocean Extreme, θα έχει την κορυφαία αυτονομία από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό SUV που έχει κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο, η οποία υπολογίζεται στη βασική έκδοση Ocean Sport με τους 275 ίππους στα 707 km με μια πλήρη φόρτιση. Η ισχυρότερη έκδοση Ultra με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, θα έχει ισχύ 540 ίππων, επιταχύνοντας στα 0-100 σε 3,9 sec και εξασφαλίζοντας αυτονομία περίπου 563 km.

fisker

H αλήθεια είναι πως το Ocean παρουσιάζεται ως το τέλειο SUV, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες. Μένει να ανακαλύψουμε αν θα ικανοποιήσει τους ιδιαίτερα απαιτητικούς οδηγούς της Ευρώπης. Όσο για τις τιμές, στην Ultra έκδοση ξεκινούν από 70.000 € στην Ολλανδία και από 69.950 € στη Γερμανία. 

fisker

Διαβάστε επίσης: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν φωτοβολταϊκά στην οροφή

Όσο για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού SUV, ξεχωρίζουν η οθόνη αφής 17,1 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και η πρωτοποριακή οροφή με τα πάνελ ηλιακών συλλεκτών, που χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου προς όφελος του ηλεκτροκινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...