Νέο Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV: Ένα plug-in hybrid με κινητήρα wankel

Το plug-in υβριδικό crossover της Mazda, που χρησιμοποιεί έναν περιστροφικό κινητήρα ως γεννήτρια, παρουσιάστηκε σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

  • -
  • -

Το Mazda MX-30 ήταν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ σε ορισμένες αγορές (εκτός Ευρώπης) κυκλοφόρησε και ως ήπια υβριδικό μοντέλο. Σήμερα ήρθε η στιγμή να ολοκληρωθεί η γκάμα του, με την παρουσίαση της plug-in hybrid έκδοσης e-Skyactiv R-EV, η οποία χρησιμοποιεί περιστροφικό κινητήρα – μια λύση που είχαμε να δούμε στην παραγωγή από την εποχή του Mazda RX-8.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV συνεχίζει να προσφέρει τις ίδιες αξίες στους πελάτες της Mazda με το αρχικό, ηλεκτρικό MX-30, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει νέους τρόπους χρήσης του αυτοκινήτου. Διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 85 km (και έως 110 km σε αστικές συνθήκες), για τις καθημερινές ανάγκες οδήγησης, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης της γεννήτριας για μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων. Με αυτό τον τρόπο, σε όλη τη διάρκεια της οδήγησης το αυτοκίνητο κινείται με τον ηλεκτροκινητήρα.

Η Mazda επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν περιστροφικό κινητήρα ως γεννήτρια ρεύματος, εκμεταλλευόμενη τη μοναδική ικανότητα αυτού του είδους να παράγει μεγάλη ισχύ από μια μικρή σε μέγεθος μονάδα ισχύος. Ο νέος αυτός περιστροφικός κινητήρας 8C τοποθετείται μαζί με τη γεννήτρια και έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης. Ο συμπαγής αυτός ηλεκτρικός κινητήρας συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kWh και ένα ρεζερβουάρ 50 λίτρων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοναδικού υβριδικού συστήματος plug-in με πολύ ανταγωνιστική αυτονομία οδήγησης.

Mazda MX-30 R-EV

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι επίσης ιδανικό για πελάτες με δραστήριο τρόπο ζωής, καθώς προσφέρει χαρακτηριστικά όπως συμβατότητα με κανονική φόρτιση AC (σε μονοφασική ή τριφασική παροχή), γρήγορη φόρτιση DC, αλλά και παροχή ρεύματος με ισχύ 1.500 W σε εξωτερικές συσκευές. Διαθέτει τρεις λειτουργίες οδήγησης ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης: Normal, EV και Charge. Επιπλέον, με τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 125 kW (170 PS), παρέχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από το ηλεκτρικό MX-30 BEV.

Έκδοση λανσαρίσματος Edition R σε μοναδικό χρώμα

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών είναι το Edition R - μια ειδική έκδοση που θα είναι διαθέσιμη όταν το MX-30 e-Skyactiv R-EV κυκλοφορήσει. Το Edition R διαθέτει το μεταλλικό φινίρισμα Maroon Rouge - μια ανανέωση του χρώματος της οροφής του πρώτου μας επιβατικού οχήματος, του Mazda R360 Coupe - ως ένα αποκλειστικό εξωτερικό χρώμα που δίνει έμφαση στα πλαϊνά της οροφής. Το υπόλοιπο σώμα και το εσωτερικό είναι φινιρισμένα σε μαύρο χρώμα. Η έκδοση R περιλαμβάνει επίσης μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως ένα έμβλημα σε σχήμα ρότορα ραμμένο στα πατάκια, καθώς και ανάγλυφο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε Mazda CX-60 Plug-in Hybrid

Mazda MX-30 R-EV

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη διάθεσης του Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV στη χώρα μας, και την τιμή στην οποία θα διατίθεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...