Νέα Lamborghini Huracan Sterrato: Ένα off-road supercar 610 ίππων [video]

Οι 610 ίπποι που μεταφέρονται και στους 4 τροχούς, ελαστικά all-terrain και αυξημένο ύψος από το έδαφος. Με αυτή τη Lamborghini η κίνηση στο χώμα μετατρέπεται σε μοναδική εμπειρία.

  • -
  • -

Ποιος είπε πως τα supercar δεν πάνε στο χώμα. Η Lamborghini το επιχείρησε με την Huracan Sterrato, ένα αυτοκίνητο που ουσιαστικά αποτελεί την off-road έκδοση του πασίγνωστου supercar της ιταλικής φίρμας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να εξερευνήσουν νέες διαδρομές.

sterrato

Η Huracan Sterrato είναι το πρώτο αυτοκίνητο του είδους με εκτός δρόμου δυνατότητες και συνάμα το τελευταίο της φημισμένης φίρμας από τη Μπολόνια που τροφοδοτείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σε σχέση με τη Huracan Evo το αμάξωμα είναι αυξημένο από το έδαφος κατά 4,3 εκατοστά, η διαδρομή της ανάρτησης προφανώς και έχει μεγαλώσει, ενώ τροποποιημένο είναι και το ηλεκτρονικό σύστημα Integrated Vehicle Dynamics. Παράλληλα, το πλάτος διευρύνθηκε κατά 3 εκατοστά και το εμπρός μετατρόχιο κατά 3,3 εκ. Διαφοροποιημένο είναι το σύστημα πέδησης, περιλαμβάνοντας δισκόφρενα 15 ιντσών μπροστά με εξαπίστονες δαγκάνες και 14 ιντσών πίσω με τετραπίστονες δαγκάνες.

sterrato

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα επιπλέον πρόγραμμα με την ονομασία Rally, με τις ρυθμίσεις στα προφίλ Strada και Sport να έχουν τροποποιηθεί.

Ελαστικά all terrain για τη Huracan Sterrato

Η λέξη Sterrato στα ελληνικά μεταφράζεται ως «χωματόδρομος». Ως χωμάτινο λοιπόν, το supercar εφοδιάζεται με ελαστικά all-terrain Bridgestone Dueler AT002 με τεχνολογία run-flat και ζάντες 19 ιντσών. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η τετρακίνηση, τα ειδικά προστατευτικά στο δάπεδο, στους προφυλακτήρες και στα μαρσπιέ, όπως και οι προβολείς LED στο κέντρο τα μάσκας. Ο  αεραγωγός στο τελείωμα της οροφής διαφοροποιήθηκε προκειμένου να μην περνά η σκόνη κατά την κίνηση στο χώμα.

sterrato

Στην καμπίνα, οι μόνες αλλαγές παρατηρούνται στις επενδύσεις και στην κεντρική οθόνη με τα νέα γραφικά, καθώς στο ταμπλό, όπου υπάρχουν πρόσθετες ενδείξεις για τη γωνία προσέγγισης, την κλίση του οδοστρώματος και το ύψος.

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον V10 5.2 lt κινητήρα απόδοσης 610 ίππων και 560 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να επιτυγχάνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 km/h.

sterrato

Δείτε εδώ πόσες Ferrari, Lamborghini, Maserati, Porsche ήρθαν τον Οκτώβριο στην Ελλάδα

Για όποιον ενδιαφέρεται, να σημειώσουμε πως προς πώληση θα βγουν 1.499 μονάδες της Huracan Sterrato. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Φεβρουάριο του 2023. Όσο για την τιμή, παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...