Εμφύλιος των crossover στην Toyota: Corolla Cross ή C-HR;

Η Toyota διευρύνει τις επιλογές που παρέχει στην κατηγορία των μεσαίων crossover και η μάχη των πωλήσεων ξεκινάει. Ποιο θα ήταν η επιλογή σας;

  • -
  • -

Ψάχνοντας για καινούργιο crossover αυτοκίνητο, οι επιλογές είναι πολλές. Θέλοντας ωστόσο να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα», η Toyota παρουσιάζει ακόμη ένα μοντέλο στη μεσαία κατηγορία με όνομα βαρύ, οικογενειακές προδιαγραφές και την εξαιρετική υβριδική τεχνολογία της φίρμας! Αναφερόμαστε στο Corolla Cross, ένα νέο crossover που έχει διαφορετική λογική από το ήδη υπάρχον C-HR.

Αυτό που φρόντισε να κάνει η Toyota ήταν να δώσει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στα μοντέλα της. Αμφότερα ανήκουν στη C κατηγορία, όμως το ένα είναι ντιζαϊνάτο, με πιο ιδιαίτερες γραμμές και μικρότερες διαστάσεις, ενώ το άλλο ακολουθεί τον όρο του «οικογενειακού» με την παραδοσιακή του έννοια. Δεν χρειάζεται καν να πούμε ποιο είναι ποιο! Το Corolla Cross απευθύνεται σε όσους δεν καλύπτονται από τους χώρους του C-HR, αλλά δεν θέλουν να φτάσουν μέχρι το αρκετά μεγαλύτερο RAV4.

Στυλάτο Toyota C-HR ή οικογενειακό Toyota Corolla Cross;

Όπως και αν έχει όμως, η ύπαρξη δύο προτάσεων στην ίδια κατηγορία, προκαλεί… ερωτηματικά, όσες διαφορές κι αν έχουν. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες, το ενδιαφέρον πέφτει στα υβριδικά συστήματα. Το C-HR διαθέτει δύο υβριδικές εκδόσεις, μια με τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων (δείτε εδώ τη δοκιμή μας) και μια με τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων (δείτε εδώ τη δοκιμή μας). Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς είναι 122 ίπποι και στη δεύτερη, 184 ίπποι. Το Toyota Corolla Cross από την άλλη, έχει αποκλειστικά ένα κινητήριο σύνολο στην γκάμα του.

Πρόκειται για το αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα με τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων. Η συνολική απόδοση έχει ανέβει στους 197 ίππους και προαιρετικά, διατίθεται με τετρακίνηση. Αργότερα (περίπου στη μέση του 2023) θα έρθει και σε δεύτερη υβριδική έκδοση, με κινητήρα 1.8 λίτρων αλλά 140 ίππους. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο είναι αναβαθμισμένο, οπότε αποδίδει περισσότερο και καίει λιγότερο. Εμείς, έχουμε οδηγήσει το Corolla Cross στην έκδοση των 197 ίππων και εντυπωσιαστήκαμε από τη χαμηλή κατανάλωσή του: μετρήσαμε 4,7 λίτρα ανά 100 km!

Ποιο από τα δύο μοντέλα θα προτιμούσατε; C-HR για περισσότερο στυλ ή Corolla Cross για χώρους και την τελευταία λέξη υβριδικής τεχνολογίας της Toyota; Το πρώτο ξεκινάει από 25.870 € και το δεύτερο, από 31.200 €, έχοντας όμως και αρκετούς περισσότερους ίππους!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...