Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Toyota bZ3 με πάνω από 600 km αυτονομία!

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota είναι εδώ και υπόσχεται αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο, επάξια του κατασκευαστή του.

  • -
  • -

Το μοντέλο της Toyota που είδαμε πριν από λίγο καιρό να διαρρέει στο internet, πλέον είναι εδώ με κάθε επισημότητα. Πρόκειται για το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της μάρκας, το οποίο ουσιαστικά είναι μία λιγότερο crossover έκδοση του bZ4X.

Το Toyota bZ3, όπως ονομάζεται, αναπτύχθηκε από κοινού με την κινεζική BYD. Ο σχεδιασμός που γνωρίσαμε στο bZ4X με την πληθώρα γωνιών δίνει και εδώ το «παρών». Και τα δύο αυτοκίνητα βασίζονται στην αρχιτεκτονική e-TNGA της Toyota, αλλά το bZ3 είναι εξοπλισμένο με τις λεπτές μπαταρίες ιόντων λιθίου της BYD που επιτρέπουν ένα αρκετά χαμηλότερο συνολικό ύψος.

Με 600 km αυτονομία το νέο bZ3

Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει ακόμη στοιχεία όπως την χωρητικότητα των μπαταριών, εάν θα είναι διαθέσιμες μπαταρίες διαφορετικού μεγέθους ή πόση ισχύς παράγει το bZ3, αλλά δηλώνει πως το νέο της σεντάν θα είναι ικανό να προσφέρει πάνω από 600 km αυτονομίας. Επίσης, αναφορά δεν έγινε ούτε στην ταχύτητα φόρτισης, αλλά μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ο ισχυρισμός της Toyota ότι η μπαταρία του bZ3 θα συνεχίσει να έχει τουλάχιστον το 90% της χωρητικότητας της ακόμη και μετά από μία 10ετία.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Toyota bZ4X στην Κοπεγχάγη

Τι μέγεθος έχει το νέο Toyota bZ3;

Σε διαστάσεις, το νέο ηλεκτρικό φτάνει τα 4.725 mm σε μήκος και τα 1.475 mm σε ύψος, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.880 mm. Αυτές οι διαστάσεις αλλά και ο σχεδιασμός του μοντέλου διαμορφώνουν έναν συντελεστή οπισθέλκουσας που δεν ξεπερνά το 0,218 Cd. Τιμή σημαντικά καλύτερη από το 0,29 Cd του bZ4X.

Τα δύο bZ διαχωρίζονται επίσης από την προσέγγιση τους στο εσωτερικό. Αν και τα δύο διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων τοποθετημένο μακριά από τον οδηγό, το bZ3 έρχεται με μία κάθετη οθόνη για το infotainment αλά Mustang Mach-e. Θυμίζουμε ότι το bZ4X διαθέτει κλασική οριζόντια τοποθετημένη οθόνη.

Η Toyota θα κάνει διαθέσιμο το νέο ηλεκτρικό bZ3 πρώτα στην Κίνα, ενώ η άφιξή του στην Ευρώπη αναμένεται μέσα στο 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...