Νέο Suzuki Grand Vitara - Αποκλειστικά υβριδικό και με πλούσιο εξοπλισμό [video]

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, η Suzuki επαναφέρει το γνώριμο όνομα Grand Vitara, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του θα είναι αποκλειστικά υβριδικό.

  • -
  • -

Το Suzuki Grand Vitara το γνωρίζουμε πολύ καλά στην Ευρώπη, καθώς με αυτό το όνομα ήταν προς πώληση η δεύτερη και η τρίτη γενιά του μοντέλου. Αργότερα, παρουσιάστηκε το σημερινό Vitara, αφήνοντας το “Grand” στην άκρη, ωστόσο πάντα ελπίζαμε ότι το Grand Vitara θα επανέλθει, ως μια μεγαλύτερη εκδοχή του ιαπωνικού SUV. Τώρα, η Suzuki παρουσιάζει το νέο Grand Vitara, το οποίο όμως για αρχή θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Ινδίας. Η φίρμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα διατεθεί και σε άλλες αγορές, οπότε για την ώρα δεν ξέρουμε να θα φτάσει στην Ευρώπη.

Επιβλητική εμφάνιση δανεισμένη από το Toyota Urban Cruiser Hyryder

Το νέο Grand Vitara είναι ουσιαστικά, προϊόν συνεργασίας με την Toyota αφου ουσιαστικά, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο με το Toyota Urban Cruiser Hyryder. Στο εμπρός μέρος η εντυπωσιακή μάσκα πλαισιώνεται από δύο κεντρικά φωτιστικά σώματα και πιο ψηλά, τα λεπτά φώτα ημέρας LED δίνουν ένα εντυπωσιακό παρουσιαστικό στο SUV της Suzuki. Στην αγορά της Ινδίας θα έχει το ρόλο της ναυαρχίδας στην γκάμα, οπότε το premium παρουσιαστικό ήταν επιβεβλημένο. Το μήκος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 4.345 χιλιοστά, το πλάτος του τα 1.795 χιλιοστά και το ύψος του τα 1.645 χιλιοστά.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο υβριδικό Suzuki Vitara Strong Hybrid Allgrip

Στο εσωτερικό η διχρωμία και οι δερμάτινες επιφάνειες αναβαθμίζουν την αίσθηση των επιβατών. Η κεντρική κονσόλα δεν θυμίζει σε τίποτα το Vitara που ξέρουμε, όμως έχει μερικά στοιχεία από το S-Cross, όπως η ψηλά τοποθετημένη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Η τελευταία υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto και απεικονίζει την κάμερα 360 μοιρών που βοηθά στο παρκάρισμα. Ο εξοπλισμός είναι κορυφαίος καθώς περιλαμβάνονται πολλά εντυπωσιακά στοιχεία, όπως Head-Up Display, κλιματιζόμενα καθίσματα, ασύρματη φόρτιση smartphone και πανοραμική ηλιοροφή.

Αποκλειστικά υβριδικοί κινητήρες

Το νέο Suzuki Grand Vitara θα συνδυάζεται με δύο υβριδικά κινητήρια σύνολα που μέχρι στιγμής, δεν τα έχουμε δει σε μοντέλα της μάρκας στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα full hybrid σύνολο με ατμοσφαιρικό, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και αυτόματο κιβώτιο e-CVT με απόδοση 116 ίππων που προέρχεται από την Toyota και ένα ήπια υβριδικό των 1.5 λίτρων και 104 ίππων που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο πεντάρι κιβώτιο ή ένα κλασικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής των έξι σχέσεων. 

To mild hybrid σύνολο είναι ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος K15C που συναντάμε στο Vitara Strong Hybrid της Ευρώπης, απλά αντί για full υβριδική εκτέλεση με ηλεκτροκινητήρα στην έξοδο του σασμάν, έχουμε mild hybrid διάταξη. Σε ορισμένες εκδόσεις του, το νέο Suzuki Grand Vitara θα διατίθεται με την τετρακίνηση AllGrip Select που γνωρίζουμε από τα Vitara και S-Cross. Όπως και σε αυτά, δίνει τέσσερις διαφορετικές επιλογές, τα Auto, Snow, Sport και Lock

Παρακάτω ακολουθεί ένα video με το νέο Suzuki Grand Vitara από το ινδικό Autocar.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...