BMW Σειρά 2 Coupe: Νέα βασική έκδοση με 156 ίππους

Νέες εκδόσεις για τις Σειρά 2 Coupe & Σειρά 4 Gran Coupe, θα εμπλουτίσουν από το καλοκαίρι την γκάμα της ΒΜW

  • -
  • -

Μετά την ανακοίνωση έναρξης των πωλήσεων για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer, σειρά έχουν οι Σειρά 2 Coupe και Σειρά 4 Gran Coupe, οι οποίες εμπλουτίζουν την γκάμα τους με νέα κινητήρια σύνολα, με την διαθεσιμότητα αυτών να ξεκινά από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ποιες είναι οι νέες εκδόσεις της Σειράς 2 Coupe;

Το σημαντικότερο εκ των μοντέλων που μόλις αναφέραμε, πιθανότατα είναι η νέα βασική έκδοση που παρουσιάζει η BMW για την Σειρά 2 Coupe. Με ονομασία 218i και απόδοση 156 ίππους και 250 Nm ροπής, όπως είναι φυσικό τοποθετείται κάτω από την 220i που δοκιμάσαμε στο τεύχος του προηγούμενου μήνα. Χρησιμοποιεί μία ελαφρώς πιο αδύναμη μορφή του 2λιτρου μοτέρ βενζίνης που γνωρίσαμε στην 220i, με την ισχύ να περνά και πάλι στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic. Σύμφωνα με την γερμανική μάρκα, η 218i χρειάζεται 8,7 sec για να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h από στάση.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την BMW 220i

m240i

Το δεύτερο μοντέλο που προστίθεται στις  εκδόσεις της Σειράς 2 Coupe, βρίσκεται στην άλλη άκρη του καταλόγου, όντας η ισχυρότερη όλων – τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστεί η νέα M2 –, M240i των 374 ίππων. Την είχαμε ήδη γνωρίσει στην τετρακίνητη μορφή της η οποία φέρει το σύστημα xDrive, όταν την οδηγήσαμε στην Γερμανία, τώρα όμως έρχεται η ακόμη πιο οδηγοκεντρική και διασκεδαστική πισωκίνητη έκδοση. Κινούμενη από τον turbo 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης που είδαμε και στην XDrive, η M240i RWD χρειάζεται 4,7 sec για να ολοκληρώσει το 0-100 km/h. Το κιβώτιο είναι το ίδιο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport που βρίσκουμε και στην τετρακίνητη, ενώ φυσικά υπάρχει και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης M Sport.

Νέες εκδόσεις επιδόσεων βενζίνης & diesel για τη Σειρά 4 Gran Coupe

440

Περνώντας στην μεγαλύτερη αλλά εξίσου εντυπωσιακή Σειρά 4 Gran Coupe, οι νέες εκδόσεις που προστίθενται βρίσκονται αποκλειστικά στην κορυφή της γκάμας. Ξεκινώντας από την βενζινοκίνητη M440i Gran Coupe, το 3λιτρο turbo μοτέρ των 374 ίππων, συνδυάζεται πλέον και με κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, όπως ακριβώς είδαμε να γίνεται παραπάνω και με την «2άρα». Μάλιστα συνδυάζεται και με ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ το 8-αρι Steptronic Sport και το M Sport διαφορικό την βοηθούν να πιάσει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 5,0 sec.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την BMW 420i Gran Coupe

Για τους λάτρεις των diesel μοντέλων τώρα, οι Βαυαροί παρουσιάζουν και εδώ μία νέα 6κύλινδρη έκδοση 3 λίτρων, η οποία φέρει την ονομασία 430d xDrive. Εδώ η απόδοση φτάνει τους 286 ίππους και τα 650 Nm ροπής, ενώ όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος της περνά την ισχύ μέσω του Steptronic 8 σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς. Αν και είναι σχεδόν 100 ίππους λιγότερους από την M440i, το σύστημα xDrive της επιτρέπει να ολοκληρώσει τα 0-100 km/h σε μόλις 5,3 sec.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την BMW 420d Gran Coupe

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...