Toyota Yaris; Κι όμως, δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Αν και στην φωτογραφία διακρίνεται ξεκάθαρα ένα Toyota Yaris, οι πιο παρατηρητικοί θα καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ένα τέτοιο.

  • -
  • -

Οι υβριδικές παραλλαγές γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στον κόσμο της αυτοκίνησης σήμερα. Η Mazda εξοπλίζει το ολοκληρωμένο Mazda 2 με ήπια υβριδική τεχνολογία, όμως ήθελε πολύ και μια full hybrid έκδοση που προσδίδει δυνατότητα κίνησης μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους. Υπάρχει πιο «ειδικός» κατασκευαστής υβριδικών σήμερα από την Toyota;

Το πιάσατε το νόημα. Η Mazda θέλοντας ένα full hybrid Mazda 2 συνεργάστηκε με την Toyota και το αποτέλεσμα, το βλέπουμε στις εικόνες. Πρόκειται για ένα Toyota Yaris Hybrid που άλλαξαν τα σήματά του και μπήκαν επάνω του τα αντίστοιχα της Mazda. Χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο κινητήριο σύνολο, οπότε κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 1.500άρης βενζινοκινητήρας και ένας ηλεκτροκινητήρας.

Δοκιμάζουμε το Mazda2 με το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων

Χαμηλή κατανάλωση χάρη στο υβριδικό σύστημα

Μαζί, αποδίδουν 116 ίππους που περνάνε στους εμπρός τροχούς από ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT. Οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται μόλις στα 87 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και η κατανάλωση καυσίμου στα 3,8 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα. Οι επιδόσεις του είναι αρκετά καλές για την κατηγορία με 0-100 km/h σε 9,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 175 km/h.

Να σημειώσουμε ότι το Mazda 2 Hybrid θα είναι διαθέσιμο παράλληλα με το γνωστό μας Mazda 2 και δεν το αντικαθιστά. Έρχεται απλώς ως μια συμπληρωματική έκδοση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο. Το μοντέλο που ήταν προς πώληση ως Toyota Yaris από το 2016 έως το 2020 ήταν ένα Mazda 2 με σήματα της Toyota, οπότε το όφελος είναι αμφίδρομο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...