Τεχνολογική αναβάθμιση για το Subaru Forester του 2022. Δείτε τιμές!

Το Subaru Forester e-boxer του 2022 έρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

  • -
  • -

Το Subaru Forester γιορτάζει 25 χρόνια στην αγορά. Από το 1997 όταν παρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα, μετράει περισσότερες από 357.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, με την παραγωγή του παγκοσμίως να αγγίζει τις 4,5 εκατομμύρια μονάδες. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε την αναβαθμισμένη εκδοχή του σκληροτράχηλου SUV για το 2022, η οποία και εφοδιάζεται με μία σειρά από σύγχρονες τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα, το Forester του 2022 διαθέτει την 4η γενιά των συστημάτων ασφαλείας Eye Sight Driver Assist. Κάτω από την ομπρέλα ασφάλειας περιλαμβάνονται συνολικά 11 συστήματα, εκ των οποίων τα τρία είναι τελείως καινούργια. Ο λόγος για τα Automatic Emergency Steering (αυτόματο σύστημα έκτακτης διεύθυνσης), Adaptive Cruise Control που διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας και Lane Departure Prevention που αναγνωρίζει τις άκρες του δρόμου.



Φυσικά, το Forester εφοδιάζεται με το γνωστό σύστημα παρακολούθησης του οδηγού (Driver Motoring System), το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση κόπωσης ή απόσπασης της προσοχής. Η αναβαθμισμένη εκδοχή του, προσαρμόζει αυτόματα τη θέση του οδηγού, τους καθρέφτες αλλά και τον κλιματισμό (πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις του), ενώ σήμερα διαθέτει και σύστημα ελέγχου με χειρονομίες.



Το Subaru Forester είναι βασισμένο στην πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform), ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το αναβαθμισμένο μοντέλο διαθέτει διαφοροποιημένα αμορτισέρ και ελατήρια με στόχο τη βελτίωση της άνεσης. Στην ευρωπαϊκή αγορά το φρεσκαρισμένο ιαπωνικό SUV θα προσφέρεται αποκλειστικά με το σύστημα τετρακίνησης S-AWD και τον υβριδικό κινητήρα e-Boxer. Το 4κύλινδρο σύνολο των 2.000 cc αποδίδει συνδυαστικά με την αρωγή ενός ηλεκτρικού μοτέρ 150 ίππους και 194 Nm ροπής. Η μπαταρία των 13,7 kWh του επιτρέπει να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 1,6 km, και με ταχύτητα έως 40 km/h. Σημειώστε, πως το συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται με το κιβώτιο CVT Lineartronic της Subaru, το οποίο διαθέτει το σύστημα e-Active Shift Control. Βελτιωμένο είναι και το σύστημα X-Mode με προγράμματα οδήγησης για λάσπη, χιόνι και χώμα, ενώ η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 220 mm.

Όσον αφορά τη σχεδίαση του αμαξώματος, οι αλλαγές είναι περιορισμένες και ουσιαστικά εντοπίζονται στην ελαφρώς διαφοροποιημένη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα, όπως και αυτά της ομίχλης, ακολουθώντας τη φιλοσοφία Dynamix X Solid.

Το νέο Subaru Forester είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τιμές και εκδόσεις. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...