Το εκρηκτικό Audi RS 3 των 400 ίππων ήρθε στην Ελλάδα (Δες την τιμή του)

Πόσο πιστεύετε πως κοστίζει πανίσχυρο γερμανικό hatchback στην χώρα μας;

  • -
  • -

Το μικρομεσαίο με τις επιδόσεις supercar που ακούει στο όνομα Audi RS 3 έφτασε και στην χώρα μας, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει την τιμή για το Sportback, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και Sport Sedan έκδοση. 400 ίπποι και 500 Nm ροπής από έναν εντυπωσιακό 5κύλινδρο TFSI 2,5 λίτρων είναι η καρδιά του νέου κορυφαίου A3, η οποία χαρίζει επιδόσεις «κλεμμένες» από τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός supercar.

Επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα έως 290 km/h και τεχνολογίες επιδόσεων όπως ο κατανεμητής ροπής RS Torque Splitter, είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το νέο RS 3 τόσο εντυπωσιακό. Εκτός των άλλων, για πρώτη φορά η Audi δίνει την δυνατότητα στο κοινό να αγοράσει το αυτοκίνητο του από το εργοστάσιο με semi-slick ελαστικά επιδόσεων της Pirelli, ενώ το πακέτο RS Dynamic προσθέτει στην εξίσωση κεραμικά φρένα και αυξημένη τελική από τα 250 km/h ή 280 km/h που είναι οι διαθέσιμες επιλογές των «απλών» RS 3, στα 290 km/h!

rs3

Φυσικά αυτό το διαμάντι που κρύβει κάτω από το καπό δεν γινόταν να συνδυάζεται με τίποτα άλλο εκτός ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ μία ακόμη πρωτιά για το γερμανικό μοντέλο είναι το σύστημα RS Torque Rear ή αλλιώς «drift mode».

Εντός της καμπίνας βρίσκουμε τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ πολυτέλειας και επιθετικού design, με τα ποιοτικά υλικά να εμπλουτίζονται από σπορ πινελιές. Τον οδηγό υποδέχεται το Audi virtual cockpit plus των 12,3 ιντσών, το οποίο διατίθεται στάνταρ. Προαιρετικά, η οθόνη των στροφών του κινητήρα είναι διαθέσιμη στη νέα σχεδίαση “RS Runway”, με τις τιμές να εμφανίζονται με τρόπο που μοιάζει οπτικά με διάδρομο αεροπλάνου - την υψηλότερη ταχύτητα στο προσκήνιο και τη χαμηλότερη ταχύτητα στο βάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ AUDI RS 3

Πόσο κοστίζει όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο στην χώρα μας; Σύμφωνα με την Audi η τιμή του RS 3 Sportback ορίζεται στις 83.950 ευρώ! Όσον αφορά την sedan έκδοση τώρα, επίσημη τιμή δεν υπάρχει, αλλά αν κρίνουμε και από άλλες χώρες τις Ευρώπης όπου είναι ελαφρώς ακριβότερη σε σχέση με το Sportback, εμείς δεν θα υπολογίζαμε κάτω από τις 85.000 για τον ελληνικό τιμοκατάλογο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...