TOGG: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό τουρκικό αυτοκίνητο

Οι γείτονες όχι απλά επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση αλλά παρουσιάζουν τα μοντέλα σε μια από τις κορυφαίες εκθέσεις του κόσμου.

  • -
  • -

Τον Δεκέμβριο του 2019, η Turkey’s Automobile Joint Venture Group (TOGG) είχε ανακοινώσει το στρατηγικό πλάνο της, παρουσιάζοντας δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, στην τότε εκδήλωση είχε πρωτοστατήσει ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

togg ev5

Δύο περίπου χρόνια αργότερα, η TOGG ταξίδεψε μέχρι τη φημισμένη έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας, δείχνοντας στο κοινό την αναβαθμισμένη εκδοχή του πρωτότυπου sedan, το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο Pininfarina και φέρει την ασυνήθιστη ονομασία Transition Concept Smart Device.

togg ev2

Η νεοσύστατη τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία δεν ξεκαθαρίζει αν το concept θα βγει στην παραγωγή, ωστόσο, πρέπει να παραδεχθούμε πως πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια. Το αμάξωμα τύπου sedan/fastback διακρίνεται για τις κομψές αναλογίες και τις καλαίσθητες γραμμές. Το στοιχείο που εντυπωσιάζει ωστόσο είναι οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες, επιλογή που σύμφωνα με την εταιρεία, εκτός από άνεση κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, ενοποιεί τους πολιτισμούς ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Δείτε ακόμη Το ιπτάμενο αυτοκίνητο των Τούρκων

Η διάταξη στο σαλόνι είναι τετραθέσια, με το ταμπλό και την κονσόλα να έχουν ψηφιοποιηθεί πλήρως, ενσωματώνοντας θαυμαστές full LED οθόνες. Η TOGG και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Gürcan Karakaş, δεν έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες για το αυτοκίνητο, ούτε για τις προδιαγραφές.

togg ev3

Αίσθηση όμως, έκανε η αναφορά του CEO της μάρκας, για το λανσάρισμα 5 ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030 και την παραγωγή 1 εκατομμυρίου μονάδων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το πρώτο μοντέλο της TOGG που θα κατασκευαστεί είναι ένα C-SUV. Αναμένεται να είναι έτοιμο το 2023, καλύπτοντας τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των χρηστών, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Karakaş. Κι αυτό φέρει την υπογραφή του οίκου Pininfarina, με την παραγωγή του να πραγματοποιείται στην Τουρκία υπό τις ευλογίες του σουλτάνου.

togg ev4

Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος με 200 και 400 ίππους. Η βασική τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και εξασφαλίζει αυτονομία 300 χιλιομέτρων, ενώ η δεύτερη φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έχει χαρακτηριστικά τετρακίνητου, μπορεί να διανύσει με μια φόρτιση έως 500 χλμ. και τη δυνατότητα ταχυφόρτισης σε 30 λεπτά της ώρας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...