BMW iX M60: Ο ηλεκτρικός πύραυλος που κοντράρει τη Μ5

Η ναυαρχίδα των Βαυαρών, το 100% ηλεκτρικό μοντέλο με τις εκρηκτικές επιδόσεις, τα premium χαρακτηριστικά και τις τεχνολογικές αρετές.

  • -
  • -

Την τρίτη και κορυφαία έκδοση της iX με τα διακριτικά Μ60 παρουσίασε η BMW. Πρόκειται για ένα SAV (Sports Activity Vehicle) που ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη έννοια της προηγμένης πολυτέλειας, εμπλουτίζοντας με έξοχες επιδόσεις την κινητικότητα μηδενικών ρύπων.

ix m60 1

Η iX M60 ενσαρκώνει τα καλύτερα των τριών κόσμων - της BMW i, των μοντέλων BMW X και της BMW M GmbH. Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 619 ίππους και 1.015 Nm ροπής στη λειτουργία Sport – 540 ίππους στο Normal πρόγραμμα – δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h και η αυτονομία με βάση τον κύκλο WLTP ανέρχεται στα 566 km.

Η εξαιρετική ισχύς και ο ακριβής έλεγχος του συστήματος ηλεκτρικής τετρακίνησης, μαζί με τον άμεσο έλεγχο ολίσθησης των τροχών βασισμένο σε ενεργοποιητή και μία τεχνολογία ανάρτησης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αερανάρτηση και στους δύο άξονες που είναι ειδικά ρυθμισμένη για μοντέλα Μ με αυτόματο έλεγχο ύψους, διασφαλίζουν τη γνώριμη οδηγική εμπειρία, ευελιξία και ακρίβεια μιας BMW M.

ix m60 2

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τη BMW κυμαίνεται μεταξύ 22,5 – 18,0 kWh/100 km και φυσικά, οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές.

Η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται χαμηλά στο δάπεδο του αυτοκινήτου χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους του οχήματος, το οποίο εξασφαλίζει ευέλικτη συμπεριφορά και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες.

Παράλληλα, το αλουμινένιο πλαίσιο τύπου space frame και η χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP) σε μέρη όπως η οροφή, τα πλαϊνά και το πίσω τμήμα, αποτελούν ένα ευφυές μίγμα υλικών που αυξάνει την ακαμψία, μειώνοντας ταυτόχρονα το βάρος.

Ανακυκλωμένα υλικά και αυτοματοποιημένη οδήγηση

Η BMW iX M60 συνδυάζει τα τυπικά χαρακτηριστικά επιδόσεων M με την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία του νέου μελλοντικού, αρθρωτού συστήματος του BMW Group στους τομείς αυτοματοποιημένης οδήγησης, λειτουργίας, συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτό δημιουργεί μία εμπειρία πολυτελούς κινητικότητας που είναι μοναδική σε σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού. Σε αυτό συνεισφέρει και η πλήρως επανασχεδιασμένη αρχιτεκτονική του εσωτερικού, που δημιουργεί μία αίσθηση γενναιόδωρης ευρυχωρίας.

ix m60 3

Ενσωματώνει την πιο εκτεταμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού που έχει προσφέρει ποτέ η μάρκα στον τομέα συστημάτων υποστήριξης οδηγού καθώς και πολυάριθμες καινοτομίες. Μία νέα γενιά αισθητήρων, ένα νέο πακέτο λογισμικού σε συνδυασμό με μια πλατφόρμα υψηλής υπολογιστικής ισχύος προσφέρουν επίσης σημαντικές δυνατότητες για συνεχή πρόοδο της αυτόνομης οδήγησης και των λειτουργιών στάθμευσης – με Επίπεδο λειτουργικότητας 3, μεσοπρόθεσμα.

Η τελευταία γενιά του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου iDrive επεκτείνει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, επιτρέποντας φυσικό διάλογο. Οι ενημερώσεις λογισμικού από απόσταση (Remote Software Upgrades) προσφέρουν τη δυνατότητα εγκατάστασης νέων και βελτιωμένων λειτουργιών «over the air». Το βασισμένο σε cloud σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το Augmented Reality Video στην οθόνη ελέγχου διασφαλίζουν γρήγορο και ακριβή προγραμματισμό διαδρομής και άριστη καθοδήγηση στην κυκλοφορία. Ως πρωτοπόρος ευνοεί τη μετάδοση δεδομένων με χρήση κινητού τηλεφώνου 5G.

ix m60 4

Το σαλόνι είναι ευρύχωρο, με την κατάργηση του κεντρικού τούνελ να δημιουργεί πρόσθετο χώρο για τα πόδια και χώρο για αποθήκευση αντικειμένων καθώς και την εγκατάσταση μιας κεντρικής κονσόλας η οποία είναι σχεδιασμένη σαν έπιπλο υψηλής ποιότητας. Το προαιρετικό εσωτερικό Suite περιλαμβάνει καθίσματα, πίνακα οργάνων, κεντρική κονσόλα και επενδύσεις θυρών από φυσικό δέρμα, καθώς και επιφάνειες και χειριστήρια σε Gold Bronze

Για την παραγωγή και την κατασκευή κυψελών μπαταριών χρησιμοποιείται 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Στο εσωτερικό χρησιμοποιείται ξύλο με πιστοποίηση FSC, δέρμα επεξεργασμένο με εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς και άλλα φυσικά υλικά. Μεταξύ άλλων, ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος χρησιμεύουν ως πρώτες ύλες για τις μοκέτες και τα πατάκια.

Πότε έρχεται

ix m60 5

Η BMW iX M60 κατασκευάζεται μαζί με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ και το λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα πλήρης εξατομίκευσης του οχήματος, επιλέγοντας έως ζάντες 22 ιντσών σε αποκλειστική σχεδίαση Titanium Bronze και πλειάδα διακοσμητικών. Οι μπλε δαγκάνες του σπορ συστήματος φρένων με λογότυπο M, το BMW Individual Titanium Bronze Exterior Line και τα λογότυπα M με νέο φινίρισμα High Gloss Black/Titanium Bronze στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και το πίσω τμήμα του οχήματος είναι στάνταρ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...