Το νέο Kia Niro έρχεται ως υβριδικό, plug-in hybrid και ηλεκτρικό

Με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και προηγμένες τεχνολογίες, το καινούριο Niro καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών

  • -
  • -

Η Kia στοχεύει ξεκάθαρα σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα που απευθύνονται σε συνειδητοποιημένους οδηγούς σχετικά με την προστασία του πλανήτη. Η νέα γενιά του Niro εκφράζει απόλυτα τη νέα φιλοσοφία της μάρκας, προσκαλώντας άπαντες να συμμετάσχουν στη νέα εποχή της κινητικότητας.

new niro1

Το αυτοκίνητο έχει εμπνευστεί από το πρωτότυπο HabaNiro, προβάλλοντας την τόλμη όσον αφορά στη σχεδίαση. Το εμπρός τμήμα ονομάζεται «πρόσωπο της τίγρης», όντας ριζικά ανασχεδιασμένο, με εξαιρετικά λεπτούς προβολείς και ιδιαίτερα φώτα ημέρας. Το πίσω τμήμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αντισυμβατικό, με τα φώτα LED να τοποθετούνται ουσιαστικά πάνω στις κολόνες και την πόρτα να είναι αρκετά τονισμένη.

Στο εσωτερικό, οι Κορεάτες συνδύασαν τις ψηφιακές τεχνολογίες με την απλότητα. Οι δύο οθόνες που καλύπτουν το μισό ταμπλό ενημερώνουν τον οδηγό για κάθε πληροφορία, οι κλασικοί διακόπτες είναι πλέον ελάχιστοι και το ταμπλό έχει πιο καθαρή σχεδίαση.

new niro2

Ο μοχλός ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί από έναν περιστροφικό επιλογέα, με τις επενδύσεις στις περισσότερες επιφάνειες της καμπίνας να προέρχονται από βιώσιμα υλικά. Για παράδειγμα, τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από Bio PU με ίνες από φύλλα ευκαλύπτου, στα πάνελ των θυρών χρησιμοποιήθηκε ειδική βαφή με περιορισμένη χρήση νερού και η οροφή είναι από ανακυκλωμένα υλικά.

Οι χώροι για τέσσερις επιβάτες έχουν αυξηθεί, ωστόσο, αναμένουμε από την Kia τις ακριβείς διαστάσεις, ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης, όπως ανέφεραν οι Κορεάτες υπάρχει ένα σύστημα φωτισμού για πιο όμορφη ατμόσφαιρα.

new niro3

Το μοντέλο θα λανσαριστεί στις αγορές το 2022 ως υβριδικό (HEV), plug-in υβριδικό (PHEV) και ηλεκτρικό (BEV). Στοιχεία για τα σύνολα, την ισχύ, τις επιδόσεις και την αυτονομία, αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Αυτό που γνωστοποίησε η Kia, είναι πως, στην έκδοση PHEV έχει προστεθεί μια πρωτοποριακή λειτουργία με την ονομασία «Greenzone Drive Mode». Το προφίλ αυτό κινεί το αυτοκίνητο μόνο με ηλεκτρική ενέργεια στις πράσινες ζώνες, δηλαδή στα κέντρα των μεγαλουπόλεων ή σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου υπάρχουν σχολεία και νοσοκομεία, με βάση τα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...