Η νέα Ferrari Daytona SP3 είναι ένα όνειρο

Υπέροχη, μοναδική, εκθαμβωτική, ανεπανάληπτη. Τα κοσμητικά επίθετα δεν αρκούν για να περιγράψουν το νέο δημιούργημα των μυστών του Maranello

  • -
  • -

Η Daytona SP3 αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της σειράς Icona της Ferrari, μετά τις SP1 και SP2. Πρόκειται για ένα περιορισμένης παραγωγής supercar που αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της Scuderia, όπως τα 330 P3/4, 350 Can-Am και 512 S. Είναι το αυτοκίνητο με την κορυφαία αεροδυναμική απόδοση, μια καλλονή με εκπληκτικές καμπύλες.

daytona sp3 1

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση της Daytona SP3 είναι ότι δεν διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Οι γραμμές και οι του αμαξώματος ωστόσο, έχουν σχεδιαστεί και σμιλευθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η τέλεια αεροδυναμική αντίσταση.

Για την κίνηση φροντίζει ο γνωστός V12 6,5 λίτρων κινητήρας της Ferrari. Το ατμοσφαιρικό μοτέρ με τον ανεπανάληπτο ήχο έχει ισχύ 840 ίππους στις 9.250 σ.α.λ και 697 Nm ροπής στις 7.250 σ.α.λ. Το όριο περιστροφής του μηχανικού συνόλου αγγίζει τις 9.500 σ.α.λ. και η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων αγωνιστικού τύπου.

daytona sp3 2

Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,85 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 7,4΄΄. Η βελόνα του κοντέρ ανεβαίνει με καταιγιστικούς ρυθμούς μέχρι τα 300 χλμ./ώρα, πριν φθάσει στην κορύφωσή της στα 340 χλμ./ώρα. Σε σχέση με την 812 Superfast όμως, έχει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπέμπει έως και 30% χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Το εξωτικό supercar είναι κατασκευασμένο από πανάλαφρα και ανθεκτικά υλικά, όπως ανθρακονήματα και Kevlar, με το βάρος του να ανέρχεται στα 1.485 κιλά. Έχει μήκος 4,68 μέτρα, πλάτος πάνω από 2 μέτρα και ύψος 1,14μ. Τα καθίσματα είναι προσαρμοσμένα στο πλαίσιο, με τον οδηγό να έχει την αίσθηση πως βρίσκεται σε αγωνιστικό GT.

daytona sp3 3

Πατά σε ελαστικά P Zero Corsa που εξελίχθηκαν ειδικά από την Pirelli για την Daytona SP3, διάστασης 265/30/R20 εμπρός και 345/30/R21 πίσω. Ανάλογου μεγέθους είναι τα κεραμικά φρένα με τους δίσκους 39,8 εκατοστών μπροστά και 38 εκατοστών πίσω.

Εξοπλίζεται με τα πιο προηγμένα συστήματα της ιταλικής φίρμας, μεταξύ των οποίων είναι και το Ferrari Dynamic Enhancer (FDE), το οποίο επεμβαίνει σε περιπτώσεις πολύ υψηλής πίεσης, κάνοντας την οδήγηση πιο ελεγχόμενη.

daytona sp3 4

Εξυπακούεται πως η Ferrari Daytona SP3 θα παραδοθεί σε εκλεκτούς και επιλεγμένους πελάτες της μάρκας. Η παραγωγή του μοντέλου θα περιοριστεί στις 599 μονάδες. Όλες έχουν βρει ήδη ιδιοκτήτη, με την τιμή χωρίς τους φόρους κάθε χώρας να ορίζεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...