Νέο Skoda Slavia: Μικρό οικογενειακό με πορμπαγκάζ 521 lt

Η Skoda, η μάρκα με την οποία ο Όμιλος VW επεκτείνεται στην Ινδία, μετά το Kushaq παρουσιάζει ένα ακόμη μοντέλο αποκλειστικά για την τοπική αγορά, με μαζεμένες διαστάσεις και πολύ μεγάλους χώρους.

  • -
  • -

Το Skoda Slavia είναι το νέο μοντέλο με το οποίο η τσέχικη φίρμα διευρύνει την προσφορά της στην ινδική αγορά. Πρόκειται ένα ευρύχωρο μικρομεσαίο σεντάν, φτιαγμένο ειδικά για την τοπική αγορά, στο πλαίσιο του project INDIA 2.0. Το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευάζεται στην Ινδία, στο εργοστάσιο του Pune. Είναι το δεύτερο μοντέλο που παρουσιάζει η Skoda ειδικά για την αχανή τοπική αγορά, μετά το compact SUV Kushaq.

Το Skoda Slavia βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN, μια παραλλαγή της MQB ειδικά προσαρμοσμένη από τη Skoda για την Ινδία. Το όνομα του μοντέλου αποτίει φόρο τιμής στις απαρχές της εταιρείας. Το 1895, οι ιδρυτές Václav Laurin και Václav Klement ξεκίνησαν την επιχείρησή τους επισκευάζοντας ποδήλατα στη Mladá Boleslav. Μόλις ένα χρόνο μετά, το 1896, κυκλοφόρησαν με επιτυχία τα πρώτα τους ποδήλατα με την επωνυμία Slavia. Το όνομα Slavia έγινε γρήγορα συνώνυμο της ποιότητας και της καινοτομίας και υιοθετήθηκε επίσης για τις μοτοσυκλέτες που παρουσίασαν οι Laurin και Klement, το 1899. Σήμερα, η Skoda χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα για ένα μοντέλο που αναμένεται να έχει σημαντικές πωλήσεις, τιμώντας το παρελθόν της μάρκας.

Slavia

Με μήκος 4.541 mm, πλάτος 1.752 mm και ύψος 1.487 mm, το Slavia είναι ένα πολύ ευρύχωρο μικρομεσαίο σεντάν, με μεταξόνιο 2.651 mm. Αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών των 521 lt. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο διαθέτει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, καθώς και προαιρετικούς μπροστινούς πλευρικούς αερόσακους και αερόσακους κεφαλής τύπου κουρτίνας.

Το νέο μοντέλο διατίθεται με δύο ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες TSI. Ο τρικύλινδρος 1.0 TSI αποδίδει 115 PS (85 kW), ενώ ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI με τεχνολογία επενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT), 150 PS (110 kW). Το βασικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων, ένα 6τάχυτο αυτόματο είναι προαιρετικό για τον 1.0 TSI, ενώ ο 1.5 TSI συνδυάζεται και με ένα DSG 7 σχέσεων.

Slavia

Το Slavia θα προσφέρει πρωτόγνωρα στοιχεία εξοπλισμού στην ινδική αγορά. Ανάμεσά τους, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω, ψηφιακό ταμπλό οργάνων με ανεξάρτητη οθόνη infotainment έως 10 ιντσών, ατμοσφαιρικό εσωτερικό φωτισμό, ιδιαίτερα ισχυρό κλιματισμό Climatronic ειδικά για την Ινδία με έλεγχο αφής με Air Care και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα, αισθητήρες βροχής και φωτός και cruise control, αισθητήρα πίεσης ελαστικών και πολλά άλλα, με αξιοσημείωτη την ειδική εσοχή στο ταμπλό, για τα φυλακτά των Ινδών.

Δες εδώ ποιο είναι το best seller SUV της Skoda

Με το project INDIA 2.0, το Volkswagen Group στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της Skoda και της Volkswagen στη χώρα μακροπρόθεσμα και, ανάλογα με την εξέλιξη της αγοράς, να επιτύχει συνδυασμένο μερίδιο αγοράς 5% έως το 2025. Οι επενδύσεις ανέρχονται συνολικά σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 275 εκατομμυρίων ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη νέων μοντέλων για τις δημοφιλείς κατηγορίες στη χώρα. Η Skoda έχει δημιουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής για την MQB-A0-IN στο εργοστάσιό της στο Pune, βασισμένη σε εργατικό δυναμικό της περιοχής, με την τοπική προστιθέμενη αξία να είναι άνω του 95%. Μεσοπρόθεσμα, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να εξάγει τα μοντέλα που κατασκευάζονται στην Ινδία, σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...