Hyundai Seven: Το πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV με μεταξόνιο 3,2 μέτρων!

Η Hyundai αποκάλυψε ακόμα ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV, το Seven, το οποίο διακρίνεται για τις μεγάλες του διαστάσεις.

  • -
  • -

Με το Seven η Hyundai ανοίγει ένα κεφάλαιο στην οικογένεια Ioniq. Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε ένα πρωτότυπο SUV, το οποίο αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2045. Το concept car της Hyundai βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα Ε-GMP του Group και διακρίνεται για της αυξημένες διαστάσεις του. Οι αρετές του συγκεκριμένου πατώματος, σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο, επιτρέπουν στο Seven να δημιουργήσει μία εντελώς νέα κατηγορία οχημάτων. Παράλληλα, με τη χρήση της πλατφόρμας E-GMP, το κορεάτικο SUV θα προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 485 km, ενώ σε φορτιστή 350 kW θα μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% σε περίπου 20 λεπτά.



Αν και πρωτότυπο, το Seven ξεχωρίζει για την αεροδυναμική του σχεδίαση, με αρκετά καθαρές γραμμές και γωνίες στο αμάξωμα. Η μίνιμαλ φιλοσοφία που το διακρίνει το καθιστά επιβλητικό, ενώ τα φωτιστικά σώματα με στυλ pixels που γνωρίσαμε στο Ioniq 5, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της οικογένειας των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Hyundai. Παράλληλα, οι ευμεγέθεις τροχοί που διαθέτουν ενσωματωμένα πτερύγια ενεργού αέρα, δένουν ιδανικά με το μεγάλο και εντυπωσιακό αμάξωμα.



Ακόμα πιο φουτουριστική είναι η εικόνα στο εσωτερικό, το οποίο μας προϊδεάζει για την εποχή της αυτόνομης οδήγησης. Καταρχήν, με μεταξόνιο που αγγίζει τα 3,2 m, το Seven έχει μία τελείως διαφορετική διάταξη από το συνηθισμένο. Οι πόρτες που ανοίγουν αντίθετα, όπως στο Mazda RX-8, επιτρέπουν την άνετη μετάβαση στο εσωτερικό, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί και ως σαλόνι!



Η διάταξη των καθισμάτων είναι αντίθετη σε σχέση με τη συνηθισμένη και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού ή τις ανάγκες της αυτόνομης οδήγησης. Οι σχεδιαστές της Hyundai έχουν προβλέψει μέχρι και για την ύπαρξη μίνι ψυγείου και θηκών παπουτσιών δημιουργώντας ένα φιλικό και υπέρ του δέοντος πρακτικού περιβάλλοντος. Μάλιστα, για την κατασκευή του εσωτερικού, ο γύψος, οι ξύλινες επιφάνειες και η μοκέτα από μπαμπού προέρχονται από ανανεώσιμα υλικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...