Το νέο Nissan Townstar μιλά στις ανάγκες κάθε επαγγελματία (videos)

Διαθέσιμο τόσο σε ηλεκτρική, όσο και σε βενζινοκίνητη έκδοση, το επαγγελματικό van Nissan Townstar έρχεται με πολλές διαμορφώσεις αμαξώματος για κάθε χρήση.

  • -
  • -

Η Nissan αποκάλυψε έναν νέο, πολλά υποσχόμενο παίκτη στην κατηγορία των επαγγελματικών van, το Townstar. Ο… σταρ της πόλης, όπως αποδίδεται το όνομά του σε ελεύθερη μετάφραση, δεν διατίθεται μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και με ηλεκτροκινητήρα, ενισχύοντας στα μέγιστα το οικολογικό προφίλ του.

Με στόχο να «ξεφορτώσει» το επιβαρυμένο κλίμα των αστικών περιοχών, από πλευράς ρύπων, εφοδιάζεται με μια μπαταρία 44 kWh και προσφέρει στον επαγγελματία υψηλά περιθώρια μεταφορικών ικανοτήτων, μαζί με τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα που συνεπάγονται της κατανάλωσης ρεύματος αντί βενζίνης, αλλά και των ελάχιστων σέρβις που χρειάζεται ένα ηλεκτροκίνητο όχημα.

Η αυτονομία του υπολογίζεται στα 285 χιλιόμετρα, ωστόσο εκκρεμεί η έγκριση τύπου και η Nissan δεν μπορεί να ισχυριστεί επίσημα τον συγκεκριμένο αριθμό. Το νέο Townstar συνδυάζεται με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών ασφαλείας και προηγμένα χαρακτηριστικά υποστήριξης του οδηγού, όπως το Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist. Από την άλλη, το Έξυπνο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης με Ανίχνευση και Υποβοήθηση Πεζών και Ποδηλάτων, αλλά και η Hands-Free στάθμευση με το Έξυπνο Cruise Control, λειτουργούν ως αγχολυτικά και η δράση τους πολλές φορές αποδεικνύεται σωτήρια.

Εκτός από ηλεκτροκίνητο, το Nissan Townstar έρχεται και σε έκδοση με συμβατικό βενζινοκινητήρα κάτω από το καπό του. Χρησιμοποιεί ένα τετρακύλινδρο μοτέρ 1.3 λίτρων με 130 ίππους και 240 Nm ροπής το οποίο συμμορφώνεται πλήρως με τα αυστηρά πρότυπα Euro 6d-Full. Ανεξάρτητα με τον κινητήρα, υπάρχουν δύο εκδόσεις αμαξώματος, μια κλασική van με χώρο φόρτωσης που φιλοξενεί δύο ευρωπαλέτες και μια επιβατική εκδοχή, για να καλύψει πολλαπλές ανάγκες επιχειρήσεων διαφορετικών τύπων.

Βασίζεται στην πλατφόρμα Alliance CMF-C και σχεδιάστηκε έχοντας σαν προτεραιότητα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ζητούν ευελιξία, ευκολία, χώρους και φορτίο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους στο αγχωτικό, αστικό περιβάλλον. Ο χώρος φόρτωσης φτάνει έως και τα 3,9 m³ με περιστρεφόμενο διάφραγμα, μεταφέρει έως 800 κιλά και συνοδεύεται από ικανότητα ρυμούλκησης οχήματος με βάρος έως 1.500 κιλά. Οι μεγάλες, συρόμενες πόρτες στο πλάι διευκολύνουν τη φόρτωση και την εκφόρτωση, ενώ η καμπίνα ενσωματώνει πολλές έξυπνες λύσεις αποθήκευσης με ειδικό χώρο για είδη γραφείου που πραγματικά λύνει τα χέρια ενός επαγγελματία στην καθημερινότητά του.

Άλλα πολύτιμα όπλα του Nissan Townstar είναι η τεχνολογία ProPILOT. Η εν λόγω λειτουργία επιτρέπει στο όχημα να επιβραδύνει αυτόματα μέχρι την πλήρη στάση και να επιταχύνει ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα, καθώς και να το κρατήσει στο κέντρο της λωρίδας, ακόμη και σε μια μικρή στροφή (αφορά την ηλεκτροκίνητη έκδοση). Παράλληλα τα Apple CarPlay / Android Auto, η βάση ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου και η υπηρεσία e-Call, αναβαθμίζει την άνεση και την ασφάλεια του οδηγού. Να σημειώσουμε ότι οι προβολείς LED είναι στάνταρ από τη βασική έκδοση του μοντέλου.

Συνοδεύεται από εγγύηση πέντε ετών (ή 160.000 χιλιομέτρων, όποιο έρθει πρώτο) που καλύπτει τα μηχανικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματος. Για το ίδιο διάστημα παρέχεται υπηρεσία οδικής βοήθειας, ενώ για το ηλεκτροκίνητο μοντέλο, ισχύει εγγύηση οκτώ ετών (ή 160.000 χλμ, όποιο έρθει πρώτο) για την μπαταρία υψηλής τάσης.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...