Ford Focus ST Edition: Το ειδικό μόλις έγινε ειδικότερο!

Η περιορισμένης παραγωγής έκδοση για τους λάτρεις της οδήγησης τώρα διαθέσιμη και στο μεγάλο αδερφάκι του Fiesta ST

  • -
  • -

Θυμάστε την βελτιωμένη, γαλαζωπή, περιορισμένης παραγωγής έκδοση που μας χάρισε πριν από μερικούς μήνες η Ford Performance για το ήδη ικανό Fiesta ST; Το μεγάλο αδερφάκι του, το Focus ST μόλις απέκτησε μία ίδια και όπως φαντάζεστε είναι όσο ξεχωριστή υπόσχεται. Με κόστος που ξεκινά από τις 41.800 ευρώ στην Μ. Βρετανία, το Ford Focus ST Edition έρχεται με παρόμοιες διαφοροποιήσεις που βοηθούν στην βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών και την ίδια «διακριτική» απόχρωση σε αμάξωμα και ζάντες.

Η ρυθμιζόμενες αναρτήσεις coilover έρχονται στον στάνταρ εξοπλισμό, με την Ford Performance να έχει κάνει την νέα έκδοση 10mm χαμηλότερη σε σχέση με το απλό ST, ενώ υπάρχει περιθώριο ακόμη 20mm. Σαν να μην έφτανε αυτό, το ST Edition έχει 12 διαφορετικές θέσεις για την ρύθμιση του rebound, για ακόμη καλύτερο έλεγχο στις καμπές. Μαζί με τα αναβαθμισμένα εξαρτήματα, οι αγοραστές θα λάβουν και ένα τεχνικό έγγραφο το οποίο θα φέρει τις ιδανικές ρυθμίσεις για την ανάρτηση ανάλογα την επιφάνεια και το περιβάλλον στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο την προκειμένη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ FORD FOCUS ST

Οι ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών βρίσκονται και αυτές στον στάνταρ εξοπλισμό, μειώνοντας έτσι την μη αναρτώμενη μάζα κατά 10% σε κάθε γωνία, ενώ η σκληρότητα των ελατηρίων είναι κατά 50% υψηλότερη σε σχέση με το απλό. Ο κινητήρας έχει παραμείνει απαράλλαχτος, αποδίδοντας τους ίδιους 280 ίππους, οι οποίοι περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού. Εσάς πως σας φαίνεται; Θα πληρώνατε το υψηλότερο αντίτιμο για αυτό το «κάτι παραπάνω»;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...